Ruokapäiväkirja ja Yksi Vuorokausi


Millanen on mun normaali päivä?
+
Mitä mä syön vuorokauden aikana? Eli yhden päivän ruokapäiväkirja.
 
Yllämainitut kysymykset on mulle blogin lukijat esittäneet. Sain idean yhdistää kyseiset kaksi kysymystä. Tää päivitys siis käsittelee sitä, mitä tapahtuu kun herään, aina sinne asti, kun menen nukkumaan. Miltä mun tavallinen arkipäivä saattaa näyttää, mitä syön vuorokauden aikana ja mitä teen?

Miltä vuorokausi näyttää?

Kerron eilisesti perjantaista. Vielä kun on koulua jäljellä niin on vähän arkipäivissäkin täytettä. Mun arkeen kuuluu lähinnä treeniä, koulujuttuja, syömistä ja blogin kanssa touhuilua. Suurin osa päivistä menee samantyylisen kaavan mukaan kuin edellinenkin. Opiskelijaelämäähän tässä elän.
 

vuorokausiHerätys klo 9:00. Salilla polkemassa spinningiä klo 9:20. Ennen tätä nappasin Ripped Hardcore pillerin (rasvanpolttaja). Intervallitreeni, aikaa meni noin 40 minuuttia koko settiin. >> Kämpälle suihkuun. Aamupala tulille. Lihaskatabolia ja nälkä vaanii jo.

Aamupala on dieetin ajan koostunu hyvin pitkälti munakkaasta (8 valkuaista / 1 keltuainen), avokadosta, kurkusta ja tomaatista. Mikään Gourmet-kokki en oo, joten kaikki vaan lautaselle sekasin ja napaa kohti. Aamupalan yhteydessä tulee napattua pillereinä: Monivitamiini, Omega-3 ja Vihreä Tee.

Aamupalan ajan kattelen lähes aina Youtubesta jotain kehittäviä videon pätkiä, yllätys yllätys aiheena aina tavalla tai toisella treenaaminen. Hetken siinä kerkeen videoita tuijotella, kunnes kouluhommat kutsuu.

>> Perjantai päivä ja on mun vuoro mennä allas avustukseen. Eli vanhemmat opiskelijat ohjaavat allasjumppaa kehitysvammaisille tai sellaisille henkilöille, joille liikkuminen on jostain syystä hankalaa (esim. aivoinfarktista kuntoutuville). Me nuoremmat opiskelijat mennään tunnille tulijoiden kanssa altaaseen ja pidetään siitä huolta, että kaikki sujuu niinkuin pitää.

Todella rentoo hommaa, mukavia ihmisiä, päästään saunomaan ja juttelemaan niitä näitä. Tällä kertaa ohjelmassa oli kuntopiiri ja tottakai meidänkin on niihin osallistuttava, hieman hapotti se vedessä tehtävä kuntopiiri aamusen aerobisen jälkeen… Huh huh, koko homma kesti aloittamisesta lopetukseen 12:15-14:30. 

>> Matkahuollon kautta kiireellä kämpälle syömään. Kaikkia kuitenkin kiinnostaa mitä mä siellä Matkahuollossa… Hain muutaman rullan hierontapaperia (ei hierontahommia muuten voi tehdä).

Aikataulutus

Tosiaan oli kiire syömään, toissapäivänä olin tehnyt isot setit kanaa, tummaa riisiä ja vihreitä papuja, joista sitten tein valmiit ateriat boxeihin odottamaan syömistä. Sellanen kanariisipapu ateria alas (+ Omega-3 ja Vihreä Tee).
 
>> Aikalailla heti, kun sain syötyä, kaveri soittaa ovikelloa. Sovittiin, että opiskellaan yhessä kevään viimeseen tenttiin. Aiheena Umpieritysjärjestelmä… Jaksettiin lueskella ja kirjoitella muistiinpanoja noin 1h 20min.
 

Oltiin myös sovittu, että kaveri hieroo mut. Mulla on itelläni matkahierontapöytä (plintti), ei muuta kun plintti levälleen ja äijä pöydälle. Hieronnan kohteena: alaselästä – niskaan koko matkaAlaselkä oli ihan jees, mutta lapojen väli ja hartiat (epäkäslihas) olivat aivan tukossa… Sen kyllä jo tiesin, mutta voi että sitä kipua. Näissä hommissa ilman kipuu ei tuu tuloksii. (Nää on näitä alan hyviä puolia!)

>> Kello on 18:00, hieronta tehty, kaveri omille teilleen. Toinen setti kanariisipapua (+ Omega-3 ja Vihreä Tee). >> Päivän tärkein homma jäljellä eli SALI!!! Klo 19:30 salille, luvassa käsipäivä elikkäs ojentajaa ja hauista. Huikee pumppi ja aivan loistava treeni kaikin puolin. Energiatasot hyvät, vaikka paljon on kerennyt jo liikkumaan ennen tätä treeniä. Treenin aikana otan BCAA:ta ja Vitargoa (hiilihydraattia). Treenin jälkeen Whey-80 ja Maltoa (hiilihydraattia).

Joo joo, eihän hieronnan jälkeen mukamas sais mennä salille… Mutta en malta pysyä sieltä poiskaan. Sori.

>> Kämpälle suihkuun. Iltapala kello 22:15. Oikeastaan iltapala on täysin sama kuin aamupalakin, muttei mukaan mitään lisäravinteita. 

>> Nukkumaan 23:30, ennen nukkumaanmenoa vähän blogin kanssa säätämistä ja uusien tekstien valmistelua. Tietenkin hyvää musiikkia ja taas vähän videoita (telkkaria en kato oikeastaan ikinä, ei sieltä tuu mitään kattomisen arvosta)… Peace.

SIINÄPÄ YKS MUN PÄIVÄ PÄHKINÄNKUORESSA… 

Ykskään päivä ei tietenkään oo täysin samanlainen, mutta saman tyylinen kuitenkin. Tää perjantai oli vähän tämmönen toiminnantäyteinen, mutta sellasta sen pitää ollakki! Mitä ruokapuoleen tulee, niin tollasta se mun syöminen on aika pitkälti, yksinkertasta, aika ykstoikkosta, mutta sitä se on. Tää on vaan mun tapa hoitaa asiat.
 

PS. Pitkä päivitys, mutta tätä pyydettiin. Toivottavasti tää antaa tarpeeks hyvät vastaukset kysymyksiin. Ruokapäiväkirjaan tietysti kuuluis myös ruoka-aineiden määrät, mutta jätin ne tarkotuksella pois. Tekstistä nyt kuitenkin saa käsityksen millasta ruokaa mä syön. 

-Aaro
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Moi!

"Ylimääräset" keltuaiset lentää kyllä ihan kylmästi vaan roskikseen, ei mulla niille oo mitään käyttöä myöhemmin. Kauheeta tuhlausta… Tiiän, mutta ehkä se kolesterolin pelko hieman takaraivossa jyskyttää, jos niin monta keltuaista vetäis päivässä… Vaikkei se tietenkää kaikilla ihmisillä nouse keltuaisista, toisaalta ei sitä jaksa lääkärissäkään mitään kolesteroliarvoja käydä kokoajan mittailemassa. Voishan niille tietysti jotain fiksumpaakin käyttötarkotusta kehittää, mutten oo vielä keksiny. :/

Lyhyesti vihreästä teestä: Se tehostaa rasvan käyttöä energiaksi. Eli se tehostaa rasvanpolttoa. Noissa pillereissä mitä ite käytän on myös vähän kofeiinia, eli piristävän vaikutuksen saa kanssa. Ja tosiaan käytän noita vaan tän dieetin aikana. 🙂

Ja kiitoksia!

Anonyymi
Anonyymi
7 vuotta sitten

hei pakko kysyä et mihin sä laitat ne keltuaiset mitä et käytä? (rupesin vaa miettimään) ja mihin toi vihreä tee- pilleri auttaa tai vaikuttaa? 🙂 ps. hyvä ja mielenkiintoinen blogi!

Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Heippa!
Oleppa hyvä ja hieno homma, että tää päivitys onnistu antamaa riittäviä vastauksia. 🙂 Pidemmän ja pikkutarkemman tekstinkin oisin voinu tietysti raapustaa, mutta johonki on hyvä vetää raja… 😀

Anonyymi
Anonyymi
7 vuotta sitten

Hei kiitos kiitos ja kiitos 🙂 just sellanen hyvä ja selkee päivitys joka valaisi paljon! On mielenkiintoista lukee miten muiden päivä kulkee. Tälläsiä tekstejä on kyl ilo lukea. Saattaa olla et otan täst muutamii vinkkei omaan päivärutiiniin! Jatka samaan malliin 😀

0
Kommentoix