Personal Trainer -koulutuksen Näyttökokeet


Yhteistyössä: PTAkatemia

Syksyllä aloittaneen kurssini koulutusviikonloppu 8/8. Aiheena muun muassa markkinointi, valmennussuhde ja personal trainerin työnkuva, edessä myös näyttökokeet! Itselläni yksi koulutusviikonloppu jää vielä syksymmälle, koska kehonpainoviikonloppu jäi marraskuussa välistä (saan todistuksen sitten sen jälkeen). Olisin voinut jättää näyttökokeen syksylle, mutta halusin sen suorittaa pois alta. 

Näyttökokeet

Näyttökokeet tehtiin parin kanssa. Toinen ohjasi, toisen toimiessa valmennettavana jolle liikkeet eivät olleet täysin tuttuja. Ohjasimme toisillemme kaksi erilaista liikettä. Liikkeet arvottiin ja monipuolinen liikevalikoima oli seuraavanlainen:

Takakyykky
Etukyykky
Maastaveto
Romanialainen maastaveto
Pystypunnerrus
Vaakasoutu
Leuanveto
Hyvää huomenta –liike
Etuheilautus
Punnerrus
Penkkipunnerrus
Kuppiasento selinmakuulla
Jalannostot tangossa roikkuen

Ennen varsinaista näyttöliikettä oli ohjattava myös jokin lämmittelevä liike kyseiselle liikkeelle. Ohjauksien jälkeen annettiin jokaiselle kattava ja henkilökohtainen palaute. Risut ja ruusut.

Heitin ennen arvontaa Jarnolle, että haluan kuppiasennon, koska en sitä ole koulutuksen puolesta vielä päässyt tekemään – se olisi ollut kehonpainoviikonlopulla, joka minulta jäi välistä. Yllätys yllätys sieltähän se tuli! Kuppiasento selinmakuulla + Penkkipunnerrus. Sitä saa mitä tilaa? Ei siinä mitään, olin tietysti sen verran valmistautunut, että luin kirjasta edellisinä päivinä kuinka liike kuuluu tehdä oikeaoppisesti. Hyvin se meni! Laura ohjasi minulle romanialaisen maastavedon sekä pystypunnerruksen. Näyttö läpäisty.

Näyttökokeet

Palautteenannon aikana Jarno kysyi meiltä: ”Huomasitteko kuinka monta kertaa toinen sanoi ohjauksen aikana ”Ei.”?” Meistä kumpikaan ei siihen liiemmin kiinnittänyt huomiota, mutta molemmat sanoivat lyhyen ohjaustuokion aikana yli 10 kertaa ”Ei.” – se on paljon se. Ei -sana, kannattaa korvata esimerkiksi sanoilla vältä tai pyri välttämään. On hyvä, että joku välillä seuraa omaa ohjausta sivusta ja kertoo näistä asioista, ei sitä itse edes tajua käyttävänsä niin usein jotain sanoja joita ei välttämättä kannattaisi. Ei sillä, että meistä kumpikaan olisi häiriintynyt ohjauksen aikana siitä, mutta siihen kannattaa silti kiinnittää huomiota jatkossa.

Teoriakoe

Teoriakokeen jokainen sai tehdä omaan tahtiinsa internetissä alustalla jossa kaikki koulutuksen materiaalit ovat. 40 tiukkaa kysymystä, jokaisessa kysymyksessä 4 erilaista vaihtoehtoa joista valita ja yksi tunti aikaa. Teoriakoe oli mielestäni erittäin monipuolinen ja kysymykset oli laadittu hyvin. Välillä piti kerrata kysymystä ihan ajatuksen kanssa itselleen ääneen, että sain kysymyksestä kiinni.

Näyttökokeet ja teoriakoe suoritettu onnistuneesti.

Viimeistä koulutusviikonloppua odotellessa.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix