Olen Yrittänyt Kaikkea — Asenne


Olen yrittänyt kuntouttaa olkapäätäni jo vuoden verran…

Olen yrittänyt laihduttaa kymmeniä kertoja…

Olen yrittänyt kehittää lihaskuntoani…

Olen yrittänyt säästää rahaa…

Yritin jo kaikkea..!

Kaikkea? Tuskin. 

Tähän asenteeseen tai ajatusmalliin törmää usein erilaisissa tilanteissa. Esimerkiksi laihduttaminen tai säästäminen ovat erinomaisia malliesimerkkejä. ”Olen yrittänyt” monia tai useita kymmeniä kertoa tehdä jotain, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kun asia ei onnistukaan — pyyhe saatetaan heittää kehään ja kirjaimellisesti luovutetaan asian suhteen: ”Olen yrittänyt kaikkea ja niin monesti, että en varmasti ikinä tule onnistumaan.” Tällaisen ajatusmallin on jokainen varmasti jossain elämänsä vaiheessa kohdannut.

Naapurin Jackie kertoo sinulle yrittäneensä laihduttaa satoja kertoja ja kokeilleensa aivan kaikkea. Mutta miksei hän sitten ole laihtunut?  ”Satoja kertoja” — kuulostaa hyvin suurelta määrältä. Seuraava kysymys hänelle kuuluu näin: Nimeäisitkö kaikki 100 laihdutusyritystä? Äkkiä luku saattaa tippua alle kymmeneen. Alle viiteen. Ja kaikki näistä kerroista ovat toistaneet samaa menestyksetöntä kaavaa tai ehkä jopa kolmea erilaista. Epäonnistumisesta ollaan yksinkertaisesti tehty liioiteltu johtopäätös: ”Olen yrittänyt kaikkea.” ja vielä itse uskomme siihen. 

kiviUskottelu ei kanna pitkälle

Kyseinen ajatusmalli on tuhoon tuomittu. Kun uskottelemme itsellemme, että kaikkea on jo yritetty, niin kaivamme itseämme varten syvää kuoppaa. Oli kyse sitten mistä tahansa, luovuttaminen ei ole vaihtoehto, mikäli jotain haluamme saavuttaa.

Maailmassa on esimerkiksi tuhansia, ellei satoja tuhansia keinoja laihduttaa tai ansaita rahaa. Ja, jos joku todellakin väittää kokeilleensa niitä ”kaikkia”, onnistumatta — asiaa voidaan vahvasti epäillä. Siinä tilanteessa on syytä laajentaa hieman ajatusmaailmaansa ja lähteä lähestymään asioita aivan uudesta näkökulmasta. Kun edellinen lähestymistapa ei tuottanut haluttua lopputulosta, on aika nousta luovuttajan kuopasta, jonka on itselleen omilla ajatuksillaan rakentanut. 

vuorelle-kiipeaminen

Moni on todennäköisesti tavoitellut ennen sinua samoja asioita ja onnistunut niissä. Mikset sitten sinä voisi onnistua? Ehkä edellinen yritys kohdallasi ei onnistunut, mutta ei se varmasti onnistu yrittämättäkään. Keinoja on paljon, ne pitää vain löytää. Kaikki tavat eivät toimi jokaisella, mutta joku niistä ehdottomasti tulee vielä toimimaan, kunhan vain jatkat oikean ja toimivan tavan etsimistä. 

Yritä vielä lisää!

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix