Mitä Syön ja Miten Syön?


Tässä on mun ensimmäinen ”Cheat meal” yhdeksän euron juustoa, hahah, vähä överikshän se meni, luulin pystyväni ne kaikki syömään, mutta kuudennen jälkeen oli pakko lopettaa. Alkoivat maistumaan puulta.

Syön aika pitkälti joka päivä samoja ruokia ja ruoka-aineita. Mulla on ylhäällä luvut (grammoina) kuinka paljon mitäkin ruoka-ainetta ”pitäisi” syödä, että saan haluamani makroravinteet eli Proteiini/Hiilihydraatti/Rasva. Tällä hetkellä proteiinia tulee noin 2g/painokilo, rasvaa 1g/painokilo ja loput energiat otan hiilareista. Päivittäiset kalorimäärät pyörivät tällä hetkellä noin 3300 kcal/pvä, treenipäivinä. Lepopäivinä jonkun verran vähemmän.

Lasken siis joka päivä melkein kaikki ruoka-aineet mitä syön. Kaikki ruoka kulkee vaa`an kautta, puoli vuotta sitten aloitin tätä tekemään, nykyään se menee ihan rutiinilla eikä siitä koidu minkäänlaisia ongelmia. Ei se ruuanlaittoa tai syömistä hidasta yhtään. Enkä todellakaan ole mikään velho keittiössä, ei tää mitään rakettitiedettä ole, vaikka kaikki ihmetteleekin, että miksi mittaat kaiken? Mä oikeasti tykkään järjestelmällisyydestä, on mukava olla perillä kaikesta siitä mitä suuhunsa laittaa. Kaiken mittaan melkein gramman tarkkuudella, se on mun juttu. Vähän perfektionisti, kun satun olemaan niin tää toimii oikein loistavasti omalla kohdalla.

Yksinkertaisuushan on mun keittiössä se juttu, en mä hifistele millää hienoilla kastikkeilla tai mausteilla. Voisin luetella helposti kaiken mitä syön, mutta en siihen nyt lähde. Mutta pääpiirteittäin syön ihan perusruokaa, pääruoka-aineet ovat jauheliha, riisi (myös riisikakut), kaurahiutaleet, kananmunat, broccoli (parsakaali). Myös jonkun verran tulee lisäravinteita käytettyä, mutta niistä tuonnempana. Välillä tulee syötyä kalaa, myönnän että vihanneksia/hedelmiäkin pitäisi syödä, mutta pienellä budjetilla tässä nyt on elettävä ja tavoitteena on massanlisäys, niin ne vihreät jää aika usein kaupan hyllylle…

Kuinka usein syön?

Mun syöminenhän on kaavamaista hommaa, aamu alkaa kaurapuurolla ja kananmunilla, päivällä vedetää jauheli/riisi/broccoli settiä. Proteiinijuomat juon treenien yhteydessä. Illalla iltapalaksi munakasta. Siinäpä se. Annokset on suuria, tulee syötyä 5 kertaa päivässä noin 3-4 tunnin välein. Juomana mulla toimii aina vesi, se on parasta, vettä pyrin juomaan noin kolme litraa päivässä ja enemmänkin, aina on juomapullo mukana minne menenkin.

Mulla ei ole näläntunnetta missään vaiheessa päivää, syön tasaisin väliajoin ja paljon. Enkä muutenkaan oikeastaan ”kärsi” näläntunteesta, vaikka olisikin pitkä aikaväli viimeisestä ateriasta, ei se muhun vaikuta.

Aikalailla se mun syöminen on siinä ja ruoka-aineet myös. Ihan perusruokaa, ei mitään herkkuja tai ylimääräisiä roskaruokia milloin sattuu. Oon itse kyllä sellanen, ettei mulla ikinä edes tee mieli mitään herkkuja, kroppa on tottunu olemaan ilman ylimääräistä rasvaa niin ei se sitä osaa kaivatakkaan. Jos kuitenkin pitäs valita karkit vai sipsit, niin meikäläinen kääntyy sipsipussin puoleen, kyllä ne suolaiset herkut makean voittaa.

Tosta roskaruuasta vielä! Toissa viikolla otin käyttöön sellaisen jutun kuin ”Cheat meal” eli huijausateria. Kerran viikkoon saatan käydä pitsalla, pastalla tai hampurilaisella, mitä milloinkin mieli tekee, jos tekee. Ei todellakaan mikään pakollinen operaatio. Mutta todella mukavaa piristystä niihin omiin arkiruokiin ja rutiineihin. Kroppa saa vähän ylimääräistä ravintoainetta, jota se tarvitsee ja mielikin lepää. Tosi mukavaa miettiä keskellä viikkoa tylsien jauhelihariisimössöjen ääressä, että mitähän sitä seuraavalla huijausaterialla söis.

Jos tosiaan syö 95% ajasta terveellisesti ja hyvin niin ei se yksi ateria kehitystä tapa, ei pidä ihan niin orjallinen olla, elämähän on elämistä varten. Nautintoa pitää olla muussakin muodossa, kuin vain kuntosali muodossa!

Nauttikaa elämästä ja tehkää sitä mistä tykkäätte!

-Aaro

 
Tässä on itseasiassa mun tän päiväinen ”Cheat meal” sehän meni vielä enemmän överiksi kuin edellinen, kyllä sitä vaan kuvittelee, että on pohjaton vatsa. Eihän yksi pitsa mua vielä täytä, otetaahan rullakebab tohon kylkeen vielä. Joo pakko oli tässäkin tapauksessa leikki lopettaa kesken. Ehkä mä vielä opin säännöstelemään tätä syömistäni, uus juttuhan tää on mullekki!
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix