Tilannekatsaus Vuoden Kulusta


Pitkästä aikaa ajattelin kirjoittaa päivityksen, jossa käsittelen omia kuulumisiani ja ajatuksiani. Kirjoitusmuodon voin pitää hyvillä mielin vapaana ja kirjoittaa siitä mitä mieleen juolahtaa… Tälläiset henkilökohtaisemmat päivitykset kuormittavat myös itseäni huomattavasti vähemmän, koska samaan aikaan ei tarvitse lukea kymmentä eri lähdettä siitä, että onko tieto varmasti totta ja vaikeat sanaselitykset voi suosiolla jättää kokonaan pois. 

Vuoden alku

Uusi vuosi on alkanut vahvasti +39°C kuumeessa. Treenaaminen on siis tämän vuoden puolella mennyt suoraan penkin alle. Toisaalta se ei haittaa, koska tauti pakottaa minut pysähtymään. Pysähtyminen tekee hyvää aina välillä… Voin rauhassa kerätä ajatuksiani sisätiloissa ja kuunnella hyvää musiikkia, kolmeen peittoon kääriytyneenä, lattialla maaten. Nimittäin tuonne ulos -28°C pakkaseen minulla ei ole mitään asiaa.

Kun taudin saan selätettyä voin palata rakkaan lajin pariin uusin suunnitelmin ja silloin raudat saavat kyytiä. Joululoma on taas taputeltu ja paluu arkeen koulun penkille koittaa. Aina loma tuntuu menevän liian nopeasti, liikaa on lomallakin tekemistä. En osaa vieläkään pysyä paikoillani. 

Yrittäminen

Viimeiset kuukaudet ovat olleet todella kiireisiä, johtuen koulusta ja omista projekteistani — yritys. Tosiaan perustin toiminimen, joka tuo elämääni vielä enemmän tekemistä ja kiirettä. Yritys ei ole minulle mikään vitsi, en todellakaan perustanut sitä huvikseni pöytälaatikkoon pölystymään. Vaikka opiskelu on tällä hetkellä päätyöni niin aion tehdä kaikkeni, että yritykseni pysyy pinnalla. Halu oppia on suuri.

Olen äärettömän kiitollinen heille kaikille, jotka ovat uskaltaneet turvautua minuun ja palveluihini jo tässä vaiheessa, vaikkei minulla ole vielä nimeä nimeksikään, saati sitten mitään näyttöä. Haluan, että kaikki palveluni ovat laadukkaita. Lupaan antaa kaiken ammattitaitoni ja jakaa tietotaitoni jokaiselle asiakkaalle 100%:sesti. Palaute on ollut pelkästään positiivista. Kiitos!

Uudet sijoitukset

Tein muutaman hankinnan parantaakseni työntekoani, opiskeluani ja harrastuksissa keskittymistä. Joululahjoiksi tai palkinnoiksi voisi myös kutsua. Kalenterista kirjoitin jo vanhemman blogini puolella (Aika on kallista). Kalenteri on korvaamaton, eikä siitä sen enempää. Ostin toisen kannettavan, miksi?

Koska entinen koneeni on tarkoitettu pelikäyttöön, moni tietää taustat myös siihen… Pelikannettavani painaa melkein 4 kg, eikä tosiaankaan ole mikään miellyttävä mukana kuljetettava. Oli siis aika hommata toinen kone, joka kulkee mukana helposti, missä vain. Päädyin Applen MacBook Airiin, joka on osoittautunut todella nopeaksi ja miellyttäväksi käyttää. En aikaisemmin ole omistanut Applen tietokoneita, joten käyttöjärjestelmän opettelu tuli tarpeeseen. Ei ollut vaikea opittava, työntekoon järjestelmä on loistava. Uskon että suhteestamme muodostuu syvä.

Treenien kuvaaminen

Moni on kysellyt minulta treenivideoita, ostin kameran ja itseasiassa olen kuvannut useamman treenin. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että treenien kuvaaminen on pois siltä itseltään, eli treenaamiselta. Siltä, joka on minulle kaikkein tärkein asia. Se joka saa minut rauhoittumaan ja joka on minulle terapiaa. 

Treenien videoiminen osoittautui ”ärsyttäväksi” ja aikaa vieväksi. Treenien intensiteetti kärsi ja sitä en todellakaan halua. Treeniin pitää keskittyä täysillä, eikä miettiä sitä miltä videolla näyttää ja mitä seuraavaksi kameralle sanoo. Kuvaaminen oli toisaalta ihan mukavaa, mutta koska treenaan aina yksin niin kameran asetteluun meni aivan liikaa aikaa. 

Kuvaaminen kiinnostaa minua kovasti, mutta toistaiseksi jätän sen tekemättä ainakin siihen asti kunnes löydän treenikaverin, jota se kiinnostaa myös. Ehkä muutenkin tähän elämäntilanteeseen tulisi turhan paljon uutta asiaa kertaiskulla, koska videoiden muokkaaminen pitäisi opetella kokonaan ja niin edelleen… 

 Beats by Dr. DreTreenaaminen

Uusi vuosi alkaa puhtaalta pöydältä. Suunnittelen uuden ravinto-ohjelman ja lähden noudattamaan sitä — nyt kun notkuvat joulupöydät on tuhottu. Ja arjessahan parasta on kuntosalin puolella rautojen nostaminen! 

Keskittyminen salilla on tärkeä osa kokonaisuutta. Ja on myönnettävä, että viimeaikoina se on minulla hieman horjunut, sillä vanhat kuulokkeeni hajosivat ja olen päässyt kuuntelemaan salilla soivaa iskelmää… Se ei oikeasti palvele ketään. Vai pystyykö joku myöntämään, että rauta nousee paremmin iskelmän tahtiin? 

Sijoitin uusiin kuulokkeisiin, ostin kerralla hyvät ja laadukkaat. Merkiltään kuulokkeet ovat Beats by Dr. Dre. Musiikki on kuitenkin niin iso osa elämääni, että halusin panostaa myös siihen. Valehtelematta kuuntelen musiikkia aina kun olen yksin, aina!

Tiedän, että musiikin kautta pystyn viemään treenini uusille leveleille, joten parempaa hankintaa tuskin olisin voinut tehdä. On mahtavaa taas päästä treenaamisen kautta siihen pisteeseen, että pystyn unohtamaan kaiken mitä kuulokkeiden ulkopuolella tapahtuu. 

Salille kuitenkin menen vieläkin sillä asenteella, että haluan kehittää itseäni ja antaa siellä kaikkeni. Sosiaaliset suhteet pystyy hoitamaan muuallakin, treenin ulkopuolella. Anteeksi, jos en kohota katsettani kävellessäsi salilla ohitseni kuulokkeiden ollessa tiukasti päässäni. En tarkoita sillä mitään pahaa.

Tästä vuodesta tulee loistava!

0 0 votes
Article Rating

guest

2 Comments
Vanhin
Uusin Suosituin
Inline Feedbacks
View all comments
Salla
Salla
6 vuotta sitten

Enemmän postauksia sun omasta elämästä, mukavaa vaihtelua! Ja toivottavasti jossain vaiheessa nähdään niitä treenivideoita (:

2
0
Kommentoix