Mistä Motivaatio Treenaamiseen?


Oon aina ollu sellanen ”yksinäinen susi”. Mulla ei oo ollu oikeastaan koskaan minkäänlaisia roolimalleja, esikuvia tai tiennäyttäjiä. Oon kulkenu omia polkujani aina ja oppinu omien virheiden/erehdysten kautta asiat. En saa motivaatio buustia siitä että nään jonkun julkimon kropan kuvassa tai telkkarissa, ”tollanen mä haluun olla”. En vertaile itteäni muihin tai kadehdi, jos jollain on isompi hauis ja nostaa enemmän penkistä, kuin mä.

Toisilla on hurjasti paremmat geenit kuin toisilla, se tulee vanhemmilta. Toiset on pitkiä, laihoja ja liha ei tartu luiden ympärille (kuulun tähän ryhmään). Toiset on lyhyempiä, vankkarakenteisia ja kasvavat silmissä. Ja niin edelleen… Mutta ei sillä ole mitään väliä millaset geenit sulle arpaonni on antanut, sä et voi siihen vaikuttaa. Ainoastaan sillä on vaan väliä, että oot valmis taistelemaan sen puolesta mistä unelmoit ja mitä haluat!

Mistä minä saan motivaatiota?

Eli mistä mä saan motivaatiota raahautua salille kerta toisensa jälkeen? Siihen on yksinkertanen vastaus, oon saanu rakennettua sisälleni palavan halun muuttua. Kaikki tässä asiassa on vaan päästä kiinni, mielenvoima ratkasee. Tärkein asia omalla kohdallani on kasvanut itsevarmuus, ja siitä aion pitää kiinni. Liikkumisella rakennetaan itselleen enemmän elinvuosia, sun kroppa toimii paremmin, kun se on kunnossa. Sun aivot toimii paremmin, sä voit paremmin, niin psyykkisesti kuin fyysisestikin.

Yks juttu kannattais kaikkien pitää mielessä, täällä eletään vaa kerran ja sulle on yks kroppa annettu, jonka kanssa täytyy elää joka päivä. Niin miks sitä sitten pitää laiminlyödä… Ite ainaki haluun voida hyvin ja olla kehostani tyytyväinen. Haluan olla paras versio itestäni mitä vaan suinkin mahdollista. Kaikki liikkuminen ja kehosta huolehtiminen on tosiaan sen arvosta. 

Olisin varmasti todella rikas, jos voisin käydä salilla muiden ihmisten puolesta. Sehän olis ihan mahtavaa! Mutta maailmassa on paljon ihmisiä, jotka eivät vaan yksinkertaisesti saa aikaiseksi lähteä liikkeellee, vaikka haluaisivat. Elämä on valintoja täynnä…

Motivaatio lähtee itestäni sisältä, ei siihen muita tarvita. Enkä välitä siitä mitä muut sanoo tai ajattelee. Tätä asiaa teen ainoastaan itseni takia, en muiden! Salilla on myös sellanen vaikutus muhun, että meet sinne sitten surullisena, vihasena, väsyneenä tai turhautuneena. Niin kun sä tuut pois sieltä, sulla on hyvä olla, salille on jätetty kaikki se minkä sinne veit.

Joskus tarvii ulkoista motivaatiota salilla toimimiseen. Mä saan sitä musiikista, ei oo parempaa fiiliksen kohottajaa kuin musiikki, musiikki jossa on ripaus motivoivaa sanoitusta. Myös ennen treenejä usein tulee kuunneltua erilaisia motivaatio puheita (motivational speeches), niitä löytyy netistä vaikka millä mitalla. Niistä kyllä saa energiaa aivan älyttömästi, vaikka ois kuinka huono päivä, suosittelen.

Tsemppiä treeneihin, hakekaa sitä motivaatiota!

-Aaro

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix