Mieti Kaksi Kertaa Ennen Myöntävää Vastausta


Vuosi 2018. Päätin viime joulukuussa, että mietin kaksi kertaa ennen kuin vastaan: ”Kyllä.” yhtään mihinkään. Olen tällä hetkellä tilanteessa, jossa koko elämä on täysin auki. Kirjaimellisesti. Opiskelut ovat loppuneet. Minulla ei ole vakituista työtä, jolla pystyisin itseni elättämään. Yrittäjyys on toistaiseksi vielä sivutoimista – ennen kuin keksin paikan, jossa haluan ja pystyn tekemään sitä päätoimisesti. Asuntoakaan ei ole, ei pysyvää osoitetta. Tilanteeni on mielenkiintoinen. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Mieti kaksi kertaa

Olen miettinyt kymmeniä ja taas kymmeniä vaihtoehtoja, mitä seuraavaksi? Olen selaillut työpaikkailmoituksia ja laittanut jopa muutaman hakemuksen. Erilaisia työmahdollisuuksia on tullut katsottua niin Australiasta, Amerikasta kuin kaikkialta Euroopastakin, myös ”cruise” -jobeja olen katsonut eli työtä 70 – 100 metrisellä huvijahdilla. Olen tutustunut vapaaehtoistyöhön – voisin lähteä esimerkiksi Afrikkaan ruokkimaan leijonia tai Intiaan pelastamaan valaita. Tutkin Euroopan Interrail näkymiä ja matkasivustojen lentotarjontaa on tullut vilkuiltua. Mietin erityisesti sitä, että haluaisinko nyt lähteä yrittämään täyspäiväisesti. Mutta minne ja mitä? Kysymyksiä on satoja, niin myös mahdollisuuksia.

Työtarjouksiakin on jo tullut, mutta haluan miettiä tällä hetkellä kaikkea ensin kaksi kertaa. Vielä viime vuonna olisin vastannut ensimmäiseen työtarjoukseen salaman nopeasti myöntävästi, mutta nyt tilanne on toinen. Haluan tehdä oikean päätöksen, koska edellinen vuosi meni lähes tulkoon eläen deadlinestä deadlineen – koulutehtäviä, jotka eivät edistäneet elämääni mitenkään, projekteja, joihin käytin aivan liikaa aikaa verraten siihen, mitä ne minulle antoivat. En miettinyt tarpeeksi tarkasti sitä, mitä oikeasti halusin ja kuinka arvokasta aika on. Kerkesin tekemään paljon mahtavia asioita, mutta liian usein kohtasin tunteen: ”Olikohan tämä sittenkään oikea valinta?

Kaksi Kertaa

Odottaminen kannattaa

Tiedän nykyään, että asioista kieltäytyminen avaa eteen uusia ovia, koska sinulla on enemmän aikaa käytettävissäsi. Olen huomannut sen. Usein tarjoukset hyppäävät suoraan vasten kasvoja, niin töiden kuin esimerkiksi alennusmyyntien kanssa. Siinä tilanteessa kannattaa hetkeksi, jos toiseksi pysähtyä ja miettiä, että: ”Haluanko ja tarvitsenko tätä ehdottomasti?” Ensimmäinen äkkipikainen tunne joka mieleen tulee, ei välttämättä johda oikeaan ratkaisuun. Jos nyt vastaan ehdotukseen myöntävästi – käytänkö seuraavat 12 kuukautta elämästäni jossain missä en edes välittäisi olla? Jos nyt tartun tähän tarjoukseen, keksinkö 1 000 €:lle paremman käyttötarkoituksen myöhemmin?

Jos vastaus esitettyihin kysymyksiin tai ehdotuksiin ei tunnu sydämessä heti oikealta, kannattaa miettiä toisen kerran ennen vastaamista. Henkilökohtaisesti etsin tällä hetkellä tilannetta ja tunnetta, jossa pystyn huutamaan ”Fuck Yeah! I’m all in.

Kaksi Kertaa

Monet ovat sanoneet minulle: ”Ota ensimmäinen työ jota tarjotaan!” Olen tehnyt niin viimeiset 8 vuotta – olen vastannut lähes kaikkeen myöntävästi (98 % varmuudella). Nyt on aika miettiä kaksi kertaa ennen sitä. Kiitos kaikista neuvoista, mutta tällä kertaa kuuntelen oman sydämeni ääntä tarkasti ja annan sille aikaa.

Mieluummin kuukausi paikallaan kuin 12 kuukautta väärässä suunnassa.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix