Metsä Rauhoittaa | Blogin 3. Vuosipäivä


Metsä on ollut aina lähellä sydäntäni. Todennäköisesti nautin metsässä olemisesta, koska lapsuuteni olen kasvanut metsän vieressä ja järvien rannoilla. Mieluummin metsässä kuin kaupungissa. Ja nyt – enemmän kuin koskaan kaipaan välillä paljon metsässä olemista, koska asun nykyään Helsingissä. Itseasiassa, kun ensimmäistä kertaa mietin tänne muuttaessani, että mitä täällä voisi tehdä, Googletin: ”kansallispuistot Helsinki”. Kauppakeskukset ja yleinen turha kiireen tuntu ei houkuta.

Löysin itseni ensin tutustumasta Sipoonkorven kansallispuistoon. Myöhemmin sain kutsun viettämään syksyistä päivää Lohjalle, siellä luvassa oli aamiainen, luonnonsuojelualueen kiertelyä ja kylpylöintiä. Ehdottomasti halusin lähteä mukaan, koska taas Suomi tulee hieman tutummaksi ja päivän sisältö kuulosti muutenkin todella hyvältä, pois kaupungista. Tuskin olisin osannut ajatellakaan Lohjalle lähtemistä vielä vähään aikaan.

Matkan ajankohta oli myös erityisen hyvä, koska blogini 3. vuosipäivä sattui samalle päivälle, 30.9.2017. Se on asia, jota kannattaa ehdottomasti juhlistaa. 

Lähellä, mutta kaukana

Lohjalla, tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Kettukallion Elämystila. Todella tunnelmallinen, sydämellä rakennettu pieni tila. Aamupala kodassa, leipien tekoa parilalla – sellaista mitä en koskaan ole aikaisemmin tehnyt. Aivan mahtava ympäristö, jossa pystyy rauhoittumaan ja unohtamaan kaiken kaupungin vilskeen. Söimme rauhassa ja sen jälkeen tutustuimme ympärillä oleviin rakennuksiin, joihin kuului muun muassa tanssirakennus, pieni lampi, palju ja savusauna sekä mäen päälle rakennettu oma pieni kirkko.

Metsä rauhoittaa

Kettukallion jälkeen siirryimme bussilla Karkalin luonnonpuistoon ja matkalla pysähdyimme Torholan luolalla. Luola olisi ahtaanpaikankammoista saattanut pelottaa, jos aivan perälle asti olisi ryöminyt, enkä itsekään sitä tehnyt, koska enpä tajunnut ottaa kunnon taskulamppua mukaan. Kännykän lamppu ei riittänyt alkuunkaan. Mielelläni olisin käynyt tutkimassa perimmäisenkin nurkan. Tosin sen verran ahtaalta, jotkin kohdat vaikuttivat, että olisi siinä saattanut kaksi kertaa miettiä, että miten päin tuosta mahtuisi.

Karkalin luonnonpuisto oli kaunista seutua, mielenkiintoisen kasvillisuuden ja puuston merkeissä. Keli oli pilvinen, auringonsädettäkään ei näkynyt, mutta ei kuitenkaan satanut. Syksy alkaa lähestyä, eikä se haittaa yhtään. Lehdet tippuvat ja täyttävät kadut sekä polut.  Meillä oli hyvä ajoitus, koska syksyn ruska näkyi jo maastossa selvästi. Puissa kuitenkin oli vielä lehtiä paljon jäljellä ja metsä oli ilmeikäs myös ylöspäin katsoessa.

metsä

metsä

metsä

Metsä, metsä, metsä, ei metsässä olemista vain pysty korostamaan tarpeeksi. Suurin osa ihmisistä hyödyntää mahtavia metsiämme liian vähän. Metsissä stressi laskee ja hengitys pystyy kulkemaan vapaasti. On hienoa huomata, kuinka metsään astuessa koko keho rauhoittuu ja mieli rentoutuu. Suomessa luonto on hyvin rikas ja upea, kaikkine vuodenaikoineen sekä niihin liittyvine sävyineen – sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää aina, kun mahdollista.

Täydellinen irtiotto

Karkalin luota meitä tuli noutamaan pieni vene, joka vei meidät Kylpylähotelli Päiväkummun rantaan. Matkaa vesiteitse oli noin 4 kilometriä ja matka kesti yhteensä 20 – 30 minuuttia, 10 hevosvoiman moottorilla vauhti oli melko rauhallinen. Maisemia kerkesi katselemaan kunnolla. Hotellilla meitä odotti erittäin hyvä buffetlounas ja sen jälkeen suuntasimme kylpylään tunniksi. Kylpylässä oli mahtava ilmapiiri. Valaistus ja yksityiskohdat olivat kohdallaan. Kylmä- ja lämminvesialtaiden kautta höyrysaunaan.

Rentouttava reissu, yhdessä päivässä kerkeää nähdä paljon, kun suunnittelu ja toteutus ovat kunnossa. Suomessa on paljon nähtävää ja yllättävän läheltä saattaa löytää ainutlaatuisia paikkoja.

Rauhoittumaan muualle.

0 0 votes
Article Rating

guest

2 Comments
Vanhin
Uusin Suosituin
Inline Feedbacks
View all comments
Marjo
Marjo
4 vuotta sitten

Meillä oli ihan superihana päivä Lohjan seudun kohteissa. Kettukallion kota ja parillaleivät on vaan niin hyviä. Torholan luolaan olisin minäkin halunnut ryömiä mutta kunnon taskulampun kanssa. Karkalissa mieli ja sielu lepäsivät. Ja kaiken päälle vielä Päivänkummun kylpylä.
Kiitos seurastasi reissulla 🙂

Aaro
Aaro
4 vuotta sitten
Reply to  Marjo

Moi Marjo!

Oli aivan mahtava päivä. 🙂 Kaikki paikat missä pyörittiin tuon päivän aikana oli kyllä todella hienoja ja tunnelmallisia. Vielä sinne luolaan kerkeät! Se tuskin lähtee sieltä mihinkään. Kiitos itsellesi!

2
0
Kommentoix