Mesomorph | Harjoittelu ja Ruokailu


Tällä kehotyypillä on paras ruumiinrakenne kehonrakennusta ajatellen. Heillä on raamikas luiden rakenne, isot lihakset ja luonnostaan atleettinen vartalo. He ovat synnynnäisesti vahvoja ja heille massankasvatus on helppoa.  

Piirteet

  • Vahva
  • Atleettinen / Symmetrinen
  • Raamikas ruumiinrakenne
  • Kapea vyötärö
  • Hyvä lihasten muoto
  • Lihakset kasvavat helposti
  • Rasva palaa nopeasti

 

Kaikkein tunnetuin tämän kehotyypin edustaja on varmasti Arnold Schwarzenegger. Hänellä on erinomainen ruumiinrakenne. Iso luusto ja todella hyvä lihasten muoto. Kapea vyötärö ja leveät hartiat, jotka muodostavat yhdessä arvostetun V-mallin ylävartaloon. 

 Mesomorph Arnold Schwarzenegger

Kun tavoitteena on lihasmassan kasvatus. Kuinka mesomorphin kannattaa harjoitella ja ruokailla, saadakseen parhaat mahdolliset tulokset?

Harjoittelu

Saliuran alkutaipaleella kyseisen kehotyypin omaava voi kasvaa nopeasti, teki hän sitten mitä vain ja kuinka huonolla tekniikalla tahansa. Hän on luontaisesti lahjakas. Se voi kuitenkin kostautua, jos harjoittelua jatketaan samaan rataan ja painoja lisätään. Jossain vaiheessa huono tekniikka saattaa johtaa lopulta loukkaantumiseen ja tuloksien laskemiseen. 

Kehityksen nousujohteisuuden takaamiseksi on syytä seurata omia tuloksiaan. Myös lahjakkuus tarvitsee oikeanlaiset harjoitusmetodit, parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseks.

Toisin kuin ectomorpheilla, mesomorphien kannattaa miettiä aerobisen liikunnan lisäämistä voimaharjoittelun rinnalle välttyäkseen ylimääräisen rasvan kerääntymiseltä. Mesomorphille lihasmassan kasvatus on helppoa, mutta sen johdosta myös rasvamassa tarttuu suhteellisen helposti. 

Voimaharjoittelu

Koska mesomorphit ovat luontaisesti vahvoja, heidän lihaksensa tarvitsevat ”raskaita” painoja saadakseen tarpeeksi voimakkaan kasvuärsykkeen. Painojen nousujohteisuus on tärkeää kehityksen takaamiseksi. Pelkät raskaat painot eivät välttämättä riitä (esim. 3 x 6 – 8). Sillä, mesomorphien atleettisuuden takia keho kestää hyvin intensiivistä harjoittelua ja palautuu siitä nopeasti.

Keho myös adaptoituu käytettäviin kuormiin ja liikkeisiin, joten pelkät suorat sarjat eivät välttämättä tule mesomorphille pitkällä tähtäimellä riittämään. Jossain vaiheessa on alettava käyttämään erikoistekniikoita, kuten pudotussarjoja, supersarjoja ja pakkotoistoja intensiivisyyden takaamiseksi. Harjoitteiden korkea intensiteetti on tälle kehotyypille tärkeää, että lihasta saadaan kuormitettua tarpeeksi. 

Vaihtele harjoitustyylejä, liikkeitä, toistomääriä ja toistojen nopeuksia, ettei keho kerkeä mukautumaan (adaptoitumaan) harjoitteisiin liikaa — kehitys saattaa hidastua.

Ravinto

Ruokavaliostaan mesomorphin on pidettävä huolta. Lihas- ja rasvamassan suhteellisen helppo kasvaminen asettaa muutamia haasteita, varsinkin jos ei halua kerryttää ylimääräistä rasvamassaa. Tässä tapauksessa ruokavalion ”ohi” syömistä on syytä välttää. Ravintoaineet kannattaa ottaa hyvistä lähteistä, koska massan saaminen ei ole ongelma. 

Proteiinien riittävää saantia sopii tarkkailla, koska mesomorphit ovat yleensä tavallista lihaksikkaampia. Hiilihydraatteja ja rasvoja ei kuitenkaan tarvitse kiertää kaukaa, vaikka rasvamassa tarttuu helposti, niin tämä kehotyyppi pystyy myös polttamaan sitä tehokkaasti. 

 

Ohjeita 

1. Varo kaavoihin kangistumista, kuormita lihaksiasi monella eri tavalla. 

2. Lepää tarpeeksi ja tee tekniikat huolella. 

3. Muista pitää ruokavaliostasi huolta. 

4. Aerobinen liikunta ei ole vihollinen.

5. Harjoittele kovaa ja intensiivisesti.

Olet kehotyypiltäsi lahjakas lihaksen kasvatus mielessä. 
Ota siitä kaikki irti ja harjoittele järkevästi.

5 1 vote
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix