Massan Tavoittelu vs. Dieetti (Osa 1.)


(KAKSIOSAISEN AIHEEN, PART 1)

Mietin viime syksyä, kun yritin saada massaa, sitten mietin tämän kevään dieettiä…. Päätin vähän vertailla näitä ajanjaksoja, niiden plussia ja miinuksia. Miten nämä kaksi ”aikakautta” eroavat toisistaan? Kummalla on ollut kivempi olla?
 

Huomioitavaa heti alkuun, näähän on taas mun omia pohdintoja. Enkä tosiaan oo mitään kunnon ”massakautta” pitänyt, saati sitten dieetannut siellä viiden rasvaprosentin tienoilla. Jos siis kirjoitan, että: Dieetillä on kivaa., nii ei se varmasti sitä ole, kun dieetataan ihan tappiin asti. Kuitenkin molemmat kyseisistä vaihtoehdoista vaativat omistautuneisuutta ja todella lujaa tahdonvoimaa. Jollekin massan kasvatus on helpompaa kuin dieetti, kun taas toisille dieetillä olo on helpompaa. Me ollaan erilaisia, joku nauttii näläntunteesta, toisen nauttiessa äärimmäisestä ähkystä.

Mutta mitä mä ite oon tehny, se on jotain tältä väliltä…

MASSAN KASVATUS

PLUS +

1. Joutuu / Pääsee syömään paljon.
Omalla kohdallani tää oli joutumista. Mulla on melko huono ruokahalu. Varsinkin, kun pitäisi syödä puhdasta terveellistä ruokaa (ei mitään roskaa) ja isoja annoksia kerrallaan. Ei vaan uppoa. Kuitenkin pakko saada se ruoka alas, muuten ei lihakset kasva! 
 
2. Rauta liikkuu.
Kroppa on ladattu täyteen hiilihydraatteja, energiaa löytyy vaikka muille jakaa. Rauta on kevyttä, sarjapainot nousevat säännöllisesti, mennään koko ajan eteenpäin ja treenit ovat hyviä.
 
3. Hyvät yöunet.
Täydellä mahalla on helppo nukahtaa ja nukkua, Unen laatu on hyvää. Ei tarvii heräillä sen takia, että maha kurnii ja nälkä vaanii. Hyvät yöunet vaikuttaa aivan kaikkeen, kehitykseen, jaksamiseen ja tekemiseen… Ilman niitä et vaan pysty käymään täysillä!
 
4. Paino nousee.
On se vaan hieno fiilis, kun vaaka näyttää viikko viikolta miehisempiä lukuja, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Näkee konkreettisesti etenemisen.
 
5. Energisyys.
Tarpeeksi kaloreita koneessa, että jaksetaan tehdä kaikki arjen askareet kunnolla. Pinna ei oo kireellä vähäisen energian takia. Henkisesti on parempi olla.
 
6. Aivot käyvät täysillä.
Pystyt keskittymään, ajattelemaan ja opiskelemaan. Johtuen siitä, että nukut kunnon yöunia ja energiavarastot ovat kokoajan täynnä.
 
7. Herkut.
Tarkoituksena, kun kerran on saada massaa niin ei se paljoa itsetuntoa hetkauta, jos ”vahingossa” käy pitsalla tai syö hampurilaisen. Sehän menee suoraan hauikseen! Aivan toisin kuin dieetillä, silloin antautuessa herkkujen armoille tuntuu melkein siltä, että ruoskalla pitäisi mätkiä.
 

massan

MIINUS –

1. Ruoka maksaa rahaa.
Niinhän se on. Tää ei oo halpa harrastus ja ruoka maksaa paljon. Syöminen saattaa tulla kalliiksi, jollet syö pelkkää kaurapuuroa ja makaroonia. 
 
2. Lihakset ”häviää”. 
Rasva ottaa vallan ja peittää lihaskartan alleen. Lihasten uurteet, säikeet ja kulmat häviää. Illuusio muodostuu ja näytät ”pienemmältä” kuin kireemmässä kunnossa ollessa.
 
3. Posket pullottaa.
Käy samalla tavalla kuin lihastenkin kohdalla. Rasvat hyökkäävät naamaan, peittävät alleen poskipäät ja leukaluiden piirteet. Pullaposket.
 
4. Ruoka maistuu puulta.
Syödään niin paljon, että jossain vaiheessa on mentävä sen pisteen yli, kun ollaan jo ”täynnä”, mutta silti on syötävä lisää kasvaakseen. Ruoka alkaa maistumaan kirjaimellisesti puulta ja siitä on nautinto kaukana. Tehtävä mikä tehtävä!
 
5. Cardio on pahasta.
Kaikki aerobinen liikunta on pahasta, se kuluttaa tärkeitä kaloreita! Vaikka se niin terveellistä ja hyödyllistä olisikin.
 
massan
TIIVISTELMÄ : Syöt niin paljon, että voisi luulla sinun olevan nälkäkuoleman partaalla. Pystyt nukkumaan kuin vauvat ja treenaat eläimen lailla. Ajatus juoksee ja luovuus kukkii. Olet energinen, etkä tiedä mihin kaiken energian käyttäisit. Kuitenkin otat hissin aina, kun mahdollista, sillä jokainen kalori on tärkeä! Samaan aikaan lompakko huutaa: ”Armoa!”. Peilikuva näyttää paksulta ja surkealta, ei suonen suonea missään. Ruoka-aikaa ei enää odota innolla, koska edellisestä ateriastakin on vielä aivan täysi (tosin pari karkkia vielä uppoaisi)… 
 
To be continued…
 
-Aaro
 
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix