Lempiliikkeet Kuntosalilla


TOIVEPOSTAUS

Minua pyydettiin kirjoittamaan lemppari treeniliikkeistäni!
Siinäpä onkin mielenkiintoinen aihe. Lempilihasryhmän pystyn sanomaan helposti ja sehän on rinta. Mutta sitten lempiliikkeet? Se onkin jo isompi työ alkaa määrittelemään liikkeitä joista itse pidän. Lähden purkamaan tätä asiaa niin, että käyn kaikki isoimmat lihasryhmät yksitellen läpi ja kerron mikä liike on minulle mieluisin kyseistä lihasryhmää treenattaessa (tällä hetkellä mieluisin).
 

Lempiliike saattaa vaihtua useinkin, kokeillessa erilaisia variaatioita. Riippuu myös millaisella salilla käyn ja minkälaiset laitteet siellä on. Kaikki laitteet ei nimittäin sovi kovinkaan hyvin näin pitkälle henkilölle.

Koko kesän olen käynyt koulumme pienellä kuntosalilla. Siellä ei hirveän hyvä laitetarjonta ole, mutta kesällä siellä ei tosiaan kovin moni ole käynyt niin todella rauhassa saa tehdä ja järjestellä mielensä mukaan kaikkea. Mielikuvitus vaan rajana! Mikä parasta niin sali on meille opiskelijoille ilmainen. (Ensi kuussa on kuitenkin luvassa kuntosalin vaihto. Taas kerran.)

Lempiliikkeet

Aika pitkälti tulee suurin osa liikkeistä tehtyä vapailla painoilla, kuten käsipainoilla tai vapaalla tangolla. Tottakai joltain salilta saattaa löytyä sellainen laite johon ihastun aivan täysin ja sillon hakataan sitä. Isoja painojahan en liikuttele missään liikeessä, sellaista tuntumaa hakevaa treeniä tää mun tekeminen on.
 
Rinta
Punnerrukset painoilla. Tehtiin punnerrus sitten tasapenkillä, vinopenkillä, maassa, tangolla tai käsipainoilla. Kaikki käy, kovasti pidän pelkästään tavallisesta miehisestä penkkipunnerruksesta!
 
Kädet: ojentajat ja hauis
Ojentajille, Ranskalainen punnerrus maaten (Kallonmurskaaja) on yksi suursuosikeistani. Myös Taljassa tehtävä Ojentajapunnerrus köydellä on äärimmäisen ”mukava” liike. Hauiksille ehdoton ykkösliike on Z-tangolla tehtävä hauiskääntö
 
Olkapäät
Pystypunnerrus tangolla niskan takaa. Ei ehkä ihan kaikkien olkapäät kyseiseen liikkeeseen taivu, mutta itelläni toimii erittäin hyvin. 
 
Selkä
Kulmasoutu vapaalla tangolla tai T-kulmasoutu. Aivan kuningasliikkeitä nää soudut. Kakkosena selälle tulee Ylätalja, oli kahva mikä tahansa niin ylätalja toimii. 
 
Pakarat, takareidet ja alasekä
Suorin jaloin maastaveto (SJMV), SJMV tangolla tai käsipainoilla, ihan ehdoton. Haastava liike ja aivan varmasti saa lihakset tuleen. Maastavedosta en itsessään niin paljon välitä, mutta suorin jaloin tehtävänä se iskee huomattavasti paremmin muhun. 
 
Etureidet ja pohkeet
Jalkaprässi. Jalkaprässillä oikeastaan saat koko alakerran tehtyä. Vähän muuttelee jalkojen asentoa niin alkaa kuormitus siirtymään eri lihaksille. 
 
Vatsat
Jalkojen nosto roikunnasta. Kokonaisvaltainen, rankka liike. 
 
Siinäpä tän hetken lempiliikkeet! Vapaat painot kovassa käytössä. Vapaiden painojen jälkeen varmaan eniten tulee käytettyä ristikkäistaljaa. Siinä nimittäin pystyy tekemään aivan mitä tahansa. Jos yhden laitteen voisin valita nyt itselleni niin se ois ehdottomasti ristikkäistalja. 
lempiliikkeet

 

Aika ”orpo” sali loppujen lopuksi. Kaikki kuitenkin onnistuu, kun mielikuvitusta hieman käyttää.
Sama se missä treenaa. Omistautunut tekee hyvän treenin vaikka leikkipuistossa!
 
-Aaro 
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Tuota tuota. Painot on mulle toissijainen juttu. Eli maksimeita en oo oikeestaa missään liikkeessä kokeillut moneen vuoteen. Kyykky- tai penkkitulos on aivan yhdentekevä ollut aina. En lähde heittämään tähän mitään kilomääriä, että paljon mahdollisesti nousis prässissä… Voimaahan multa ei joka tapauksessa löydy. 😉

Sarjoista sen verran:
Yleensä teen 4-5 sarjaa yhtä liikettä ja toistomäärät pyrin pitämään siellä +10 yläpuolella. Paino taas riippuu ihan siitä missä järjestyksessä liikkeet teen. Painoista kuitenkin halusit tietää niin tuolla kyseisellä prässillä suorien sarjojen painot pyörii siellä 170 – 200 kg. Painot ei kerro koko totuutta. 🙂

Anonyymi
Anonyymi
7 vuotta sitten

Mielenkiinnosta kysyn et minkälaisii sarjoi sä teet jalkaprässil ja millä painoil? Kai se tarvii viel maksimitki jalkaprässis udella 🙂 kiitos!

Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Vaihdan Savonlinnan Easyfitille, joka avaa ovensa tässä viikon tai parin sisään ilmeisesti. Koulun sali on niin täynnä jengiä aina, kun koulut alkaa ettei siellä mahdu hengittämään. Järkyttävän kuuma, jonottelua ja jutteluks menee treenit väkisin tuntiessa kaikki.

Ja Easyfitille oikeastaan sen takia, että se on niin paljon halvempi vaihtoehto kuin nää muut isot salit täällä.

Anonyymi
Anonyymi
7 vuotta sitten

Mille salille vaihdat?

0
Kommentoix