Lempilihasryhmä Treenata


Jaottelen nyt karkeasti lihasryhmät kuuteen osaan: Kädet (ojentaja/hauis/kyynärvarret), Olkapäät (etu-, taka- ja keskiosa), Rinta, Selkä (ylä- ja alaselkä), Jalat (reidet, pohkeet ja pakarat) ja Vatsan alue. Tässä mietin, että minkä lihasryhmän treenaamisesta pidän eniten ja miksi…?

Lempilihasryhmä

Helpoin varmaa aloittaa siitä, mistä en todellakaan pidä.

Epämieluisimman lihasryhmän palkinnon saa: JALAT lempilihasryhmäTosi helppo valinta omalta osalta. Jalkojen treenaaminen on aina aivan täyttä tuskaa. Ja niinhän sen pitääkin olla, ei sitä muuten kehity! Eikä jalkatreenejä todellakaan sovi jättää välistä, ei kukaan oikeasti halua näyttää siltä, että jalat ovat riisikepit ja yläkroppa aivan tikissä. Mutta tosiaan en skippaile jalkapäiviä ikinä, vaikka ovatkin ihan hirveitä ja treenit viedään läpi vain tahdonvoimalla. Rakastan jalkapäivän jälkeisiä lihaskipuja, ei oo mitään parempaa kuin se ettei aamulla pääse sängystä ylös jalkapäivän takia. Yksin aina treenanneena en varmasti ole saanut itseäni puskettua jalkojen osalta äärimmilleen. Tätä lihasryhmää varten pitäisi treenikaveri saada! Oikeastaan kaikista muista lihasryhmistä pidän ja paljon! Jalkojen jälkeen, häntäpäästä kärkipäähän tulee SELKÄ. Nykyään tykkään kovasti treenata selkää (yläselkää). Yläselkä on ollut mulle aina vaikea treenattava, en oo saanut tuntumaa kovin hyvin perille. Nyt kuitenkin viimeisen puolentoista vuoden aikana oon alkanu oppimaan, että miten saan itselleni liikkeet tuntumaan siellä missä pitääkin. Saan selän väsymään ja pumpin tuntumaan. Enkä tee nii valtavasti töitä muilla lihaksilla, vaan sillä selällä.

Kaikki ei käy

Kaikki liikkeet ja laitteet ei tälläselle pitkä raajaiselle kaverille sovi, joten on pitäny kokeilla kaikenlaista saadakseen liikkeet perille asti. Nyt kuitenkin saan selänkin nöyrtymään salilla. Ja se jos jokin tuo nautintoa. Seuraavana: OLKAPÄÄT. Olkapäässä on kolme lohkoa, etu, keski ja takaosa. Oikeastaan kaikki niistä on mielestäni yhtä mukavia treenattavia. Tai tuskallisia. Olkapäähän saan oikeilla liikkeillä ja liikeradoilla aivan järjettömän poltteen. Olkapäiden treenaaminen on samalla tuskaa ja suurta nautintoa, kun tuntee tasan tarkkaan minne liike menee. Ja se on myös vaikuttavan näköinen lihasryhmä, niinkuin selkäkin. Seuraavista on vaikee valita, Kädet vai Rinta? Vatsat nyt voi suosiolla jättää laskuista pois. Ne on siellä jossain jalkojen kanssa samalla linjalla sitten… Pakko se on sanoa, että KÄDET ottaa toisen sijan ja RINTA vie ensimmäisen. Ojentajat on aivan huippu lihasryhmä, ojentajaliikkeet on mukavia tehdä ja pumpin tunne on huikea. Hauis taas on itselläni sellainen lihas, että sen kun saan kunnolla hapoille niin tunne ei oo kovin mukava. Ojentajaa vaan on kivempi pumppailla ja liikkeet on itselleni mieluisempia. Mutta sitten rintaan, rinta otti tässä mun jaottelussa kärkipaikan!! En vaan osaa nimetä liikettä, joka ois epämukava tehdä rinnalle. Pidän joka ainoasta, minkä vaan mieleeni saan. Pieni lihasryhmähän rinta itsessään on, mutta sillä saa tehtyä isoja miehekkäitä liikeitä kuten penkkipunnerrus ja vinopenkki. Penkkipunnerrukseen oon ite tykästyny tässä puolen vuoden sisälle, aikaisemmin en oikeastaan oo tehny penkkiä juurikaan. Jostain syystä otin sen ohjelmaani mukaan, tekniikka alkoi kehittyä ja painot alkoivat nousta. Siinä on yksi mukavimmista liikkeistä tehdä. Siinäpä mun lista. Oikeastaan nyt kun miettii niin koko treeniajaltani vain rinnan ja käsien paikka on vaihtunut jossain vaiheessa toisinpäin. Kuka tykkää mistäkin! -Aaro
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix