”Lähditkö Oikeasti Yksin Ulkomaille?”


Viikon kestäneen matkani aikana päivitin sosiaaliseen mediaan kaikenlaista matkasisältöä (Facebook, Snapchat, Instagram). Sain hämmästyksekseni kuulla yllämainitun kysymyksen viikon aikana varmasti noin 50 kertaa: ”Lähditkö oikeasti yksin ulkomaille?”Näin on, kyllä lähdin. Aivan yksin.

En ehkä käsittänyt sitä ennen lähtöä miten ”ihmeellistä” tai ”harvinaista” yksin matkustaminen on. Vai ylipäänsä onko se? Mutta kovasti moni sitä ihmetteli ja kummasteli, miten uskallan. Omasta mielestäni yksin lähteminen ei ollut kovin suuri temppu, teenhän lähestulkoon muutenkin kaiken yksinäni. Asun yksin, treenaan yksin ja 94 % vapaa-ajastani olen yksin. Ilmeisesti viihdyn hyvin yksin. Silloin pääsen parhaiten toteuttamaan itseäni, saan tehdä aivan mitä haluan, mennä minne haluan ja mikä tärkeintä, elää oman aikatauluni mukaan.

Alone at the mountains

Yksin ulkomaille

Välillä tottakai jokainen kaipaa toisten ihmisten seuraa ja niin totta vie kaipasin minäkin tuolla ulkomailla, mutta viihdyin silti hyvin. Välillä oli ulkopuolinen olo, kun käveli yksin pimeällä, valaistuilla ravintola kujilla. Ei ravintoloiden sisäänheittäjät minuun kiinnittäneet mitään huomiota, koska olin yksin. He keskittyivät pariskuntiin ja ryhmiin. Vilkaisivat ehkä nopeasti kuin halpaa makkaraa, vaikka ruokahalua minulta varmasti olisi löytynyt yhden pariskunnan edestä. Mutta ajatellaan asiat aina positiivisesti. Menetyshän on heidän ja onhan se loppujen lopuksi ärsyttävää, kun ravintoloita on varmaan 200, 2 kilometrin säteellä ja sisäänheittäjiä on yhtä monta ellei enemmän, joista jokainen yrittää saada sinut omaan tavernaansa. Yksin sai ainakin rauhassa valita juuri sen ravintolan kuin mieli teki.

RestaurantsLuxus Hotel

Yksin matkustaminen ei varmasti kaikille sovi, mutta hyvin paljon siitä saa irti. Et voi elää kenenkään siivellä yksin ollessasi. Sinun on pakko olla kanssakäymisessä erilaisten ihmisten ja tilanteiden kanssa. Vieressä ei silloin välttämättä ole ketään pelastamassa sinua tai hoitamassa puhumista puolestasi. Suunnittelet oman ohjelman ja toteutat sen.

Henkilökohtaisesti suuri vahvuus minulla on se, että olen hyvin ennakkoluuloton. Sillä ei ole mitään väliä minkä värinen toisen ihmisen iho on, miten pitkä hän on, minkä kokoinen hän on tai mitä kieltä hän puhuu. Ei se muuta käyttäytymistäni millään tavalla, olen vain oma itseni. Jollain tavalla asiat hoituvat aina. Tietenkin jouduin miettimään enemmän sanomisiani, koska englantia en ole hirveästi puheeseen käyttänyt. Se oli vain kuitenkin mielekästä itsensä haastamista, koska englanti on sellainen kieli, jonka haluaisin hallita kunnolla. Eihän sitä opi muuten kuin käyttämällä.

yksin ulkomailleyksin ulkomaille

Ennen matkaa minulle sanottiin etten voi mennä yksin uimaan, jos kukaan ei ole vahtimassa tavaroitani. Arvaa vain meninkö? En miettinyt kahta kertaa. Jätin tavarat rannalle oman onnensa nojaan ja menin meriveteen. Kuka tahansa olisi voinut viedä ne, enkä todennäköisesti olisi saanut kiinni. Olen ehkä tavallaan sinisilmäinen, mutta ennemmin luotan ihmisiin kuin epäilen kaikkia. Mutta jos sen luottamuksen kerran pettää niin ei sitä takaisin enää saakkaan. Jos ne tavarat siitä rannasta kuitenkin olisivat johonkin lähteneet niin toivottavasti viejä olisi tarvinnut niitä minua enemmän.

Silmiini kreikkalaiset osoittautuivat erittäin luotettaviksi ja reiluiksi. En jatkossakaan aio välittää muiden ennakkoluuloista. Menen itse, otan selvää ja teen omat johtopäätökseni.

Yksin matkustaminen vaatii vain hieman rohkeutta ja ennakkoluulotonta asennetta.

5 1 vote
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix