Kello 11:00 — Hereillä 5 Tuntia


Tavallinen tiistai kaikin puolin. Oikeastaan koulussa ei ole edes tunteja tänään. Eli käytännössä vapaapäivä, kun mukaan ei lasketa neljää hierontaa, joista jokainen ajoittuu iltapäivään. Saisin siis luvan kanssa nukkua niin pitkään kuin haluan. Kello kuitenkin soi aamulla 6:00

Takana on noin kuusi tuntia unta, todennäköisesti levotonta, koska tyynyt löytyvät lattialta. Voisin jatkaa nukkumista, mutta en tahdo. Nousen sängystä ripeästi ja puen yhtä nopeasti vaatteet päälleni. Siirryn täydessä ulkoiluvarustuksessa keittiöön. Sekoitan aminohapot sheikkerin avulla veteen. Juon liuoksen yhdellä kulauksella ja lähden ulos. Ulkona on kylmää ja pimeää. Jalkoja hieman paleltaa, mutta se ei haittaa. Olen iloinen ja täynnä energiaa. Kello on 6:05.

Vedän hupun syvälle päähäni ja käännän kuulokkeiden volyymia kovemmalle, että varmasti kuulen tuulen läpi jokaisen sanan mitä tämänpäiväinen motivaatiopuhe haluaa minulle sanoa. Kävelen yhteensä 4.2 kilometriä ja aikaa siihen kului 45 minuuttia. Kävelyn jälkeen menen suoraan suihkuun. Päivä sai erinomaisen aloituksen.

Aamupala valmistetaan blenderin avulla: vettä, banaania, rypsiöljyä, kaurahiutaleita ja proteiinijauhetta (suklaa). Juoman yhteydessä otan monivitamiinin, D-vitamiinia ja Omega-3. Aamupala ”syöty” ja kello on noin 7:20.

Alan kirjoittamaan uutta blogipäivitystä ja samalla suunnittelemaan sivustoa koskevia ulkonäöllisiä lisäyksiä. On jo valoisaa. Aamut ovat kaikkein tehokkainta työaikaa. Silloin ajatus juoksee sulavasti ja energiatasot ovat kohdillaan. Aamuaerobinen, raikas ilma sekä kylmä suihku ovat tehneet tehtävänsä ja virittäneet elimistön valmiustilaan. On aika toteuttaa aikaisemmin mielessä pyörineitä ajatuksia. Nyt on paras hetki sitä varten.

Kello on 8:40. Kuntosali kutsuu. Ensin täytyy kuitenkin laittaa valmiiksi harjoituksen aikainen- (nopea hiilihydraatti ja BCAA) sekä jälkeinen juoma (nopea hiilihydraatti ja proteiinijauhe). Suunta kohti kuntosalia, joka onneksi sijaitsee lähellä, noin 200 metrin päässä. Harjoituksen kohteena selkä- sekä vatsalihakset.

Selkä:
Leuanveto, 4 x 6 – 8
Ylätalja + Pullover, 4 x Failure
Ylätalja yhdellä kädellä, 3 x 12 – 15
Kulmasoutu tangolla, 4 x 10 – 15
Kulmasoutu käsipainolla, 2 x Failure

Vatsat:
Vatsarutistus painopallon kanssa, 4 x Failure
Jalkojen nosto roikunnasta, 4 x Failure

Harjoituksen kesto alkulämmittelyineen 70 minuuttia. Juon palautusjuoman heti harjoituksen päätyttyä. Kello on noin 10:00, kun on taas suihkun aika. Tällä kertaa suihku on lämmin, koska aivotoimintani on varsin vireessä tässä vaiheessa päivää. Jatkan suihkun jälkeen hetken kirjoittamista siitä mihin ennen kuntosalia jäin. Syön kanaa, riisiä ja parsakaalia. Kello on 11:00. Ensimmäinen hieronta alkaa tunnin päästä.

pulldown

Miksi kerroin aamustani?

Kirjoitin aikaisemmin siitä, miksi aikainen aamu tekee minut onnelliseksi. Allekirjoitan edelleen aikaisemmat sanani. Kuitenkin moni usein vielä ihmettelee, että miksi herään ja teen mitä teen, vaikka en ole ”urheilija”, eikä minulla ole mitään tarvetta herätä niin ”aikaisin”…

Yksinkertaisesti vain rakastan aamulla aikaisin heräämistä. Niin kuin sanoin, aamu on henkilökohtaisesti itselleni tehokkainta työaikaa. Ei minun tarvitse mennä aamutreeneihin tai töihin kello 6:00 aamulla. Ei todellakaan. Ei kukaan minua siihen pakota. Mutta haluan tehdä niin! Saan liikkeelle lähtemisestä äärettömän paljon enemmän energiaa kuin nukkumisesta. 

metsan-siimeksessa

Ei suhteellisen vähäiset yöunet ole mikään ylpeilyn aihe, ei myöskään aikaisin herääminen. Ne vain ovat tapani elää ja hengittää, ainakin toistaiseksi. Nautin siitä, terveys kestää ja energiaa riittää.

Kuka ei voisi olla tyytyväinen itseensä, kun kello on vasta 11:00 aamulla ja olet jo tehnyt kaksi liikuntasuoritusta, syönyt kolmesti sekä kerennyt tekemään myös töitä (kyllä, blogin ylläpito on osa työtäni). Kello on käytännössä vielä todella vähän, mutta olet tehnyt enemmän kuin moni tähän aikaan ja vuorokautta on jäljellä vielä kevyet 13 tuntia.

Heräämistä varten ei tarvita velvollisuuksia.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix