RESEPTI: Jauhelihariisi -sekoitus

Moro!

Tässä on tullut jonkun verran kysymyksiä siitä, mitä mä syön..? Ajattelin nyt vähän avata asiaa tarkemmin yhden ateria systeemin muodossa.
 
Mähän siis syön tosi yksinkertasesti, ei mitää erikoisempia kikkailuita tai mitää superfoodeja. Vaan ihan tavallista ravintoa. Ruokalajit toistaa itteään, todella paljon. Riippuen rahatilanteesta ja viitseliäisyydestä. Yhtä samaa kaavaahan on tosi helppo noudattaa. 
 
Tässä nyt kuukauden verran on tullut syötyä sellasta ruokaa melkein joka päivä kuin: Jauhelihariisimössö. Varmaan kaikille opiskelijoille tuttu setti. Helppo ja halpa ruoka tehdä. Ite tykkään tehdä kerralla vähän enemmän sitä ruokaa, ettei ihan joka päivä tarvis ruokaa laittaa. Ei oo nimittäin mun lempi hommaa… 

Tältä näyttää mun jauhelihariisi -mössö: 

800g, Naudan jauhelihaa 10%
350g, Tummaa riisiä
750g, Parsakaalia

jauhelihariisi
Mä en tässä ala mitää kokkauskonsteja yksityiskohtaisesti selittelemään, en oo mikää Master chef:
 
Jauhelihat ruskeeks vaa pannulla. Naudanlihaa ostan, kun mahdollista, paljon parempaa kuin joku sika-nauta. Mausteita tulee käytettyä reilulla kädellä, jauhelihan kanssa toimii pippuri, paprika ja suola tällä hetkellä. Tulee joskus kokeiltua vähän erilaisiakin mausteita, viimeks kokeilin jauhelihan kanssa Currya, EI HYVÄ, liian dominoiva maku… 
 
Riisit tulee tehtyä kämppiksen riisinkeittimessä, aivan älyttömän hyvä keksintö. Ei muuta kuin riisit ja vedet sinne keittimeen, cooking mode päälle ja odotellaan. Koskaan ei se vekotin pohjaan niitä riisejä polta, niin kuin itse varmaan tekisin ja hyviäkin ovat!
 
Parsakaalit keittelen kattilassa. Kyllä vaan, meikäläinenkin syö vihanneksia! Kiehautetaan vesi, suolat ja parsakaalit sekaan, 8min antaa olla siellä vedessä, that’s it.
 
Valmis setti näyttää jota kuinkin tältä. 
Ei mitenkää kovin houkuttelevan näköinen ateria, 
mutta ei voi mitään. Kaikki vaan sekasin ja poskeen.
Ketsuppia heitän perään, niin helpommin menee alas vielä. 


Ja tosiaan, kun tulee tehtyä isompia satseja kerralla niin eihän sitä kerralla syödä. Sitte alkaa se mukavin osuus, laitetaan tavarat nätisti purkkeihin odottamaan ja jääkaappiin. Aikaa säästyy huomattavasti, kuin että joka päivä alkais ruokaa laittamaan.

Yks ateria sisältää:

140g, Paistettua naudan Jauhelihaa
200g, Keitettyä tummaa riisiä
130g, Keitettyä parsakaalia
 
~ 550 kcal / 40g proteiinia / 60g hiilareita / 14g rasvaa~
 
(Omien laskujen mukaan)
jauhelihariisiKaikki ruoka-aineet tosiaan vaa’an kautta, vähän voi grammat heittää, ei se niin justiinsa oo. Vähän perfektionistisia piirteitä kun on, niin tykkään leikitellä tarkoilla luvuilla. Eikä toi vaa’an käyttö tosiaan aikaa syö juuri yhtään. Tälläsiä aterioita tulee yleensä kaks kertaa päivässä vedettyä, tohon kylkeen sitten vielä reilusti riisikakkuja.
 
Isoja annoksia syön omalla mittapuulla. Syödä saa kyllä ihan reippaasti. Mulla ei kovin hyvä ruokahalu ole, usein menee taisteluksi suurien aterioiden nieleskely. Mutta ei siinä mitään, mitäpä sitä ei tekis, kun halutaan isoksi kasvaa!
 
Ei se maku, eikä ulkonäkö, eikä määrä, vaan ne ravintoarvot… Jauhelihariisi for the win!
-Aaro

0 thoughts on “RESEPTI: Jauhelihariisi -sekoitus

  1. Aaro Huttunen says:

    Joo kiitti vinkistä! Täytyy vähän tarkemmin noita vertailla toisiinsa. Mutta tosiaan rasvaahan mä en pelkää, että sillä ei oo niin hirveesti merkitystä tällä hetkellä. Ja nautaa tulee ostettua sen takia, että maistuu omasta mielestä paremmalta. 🙂 Muttei kyllä tosiaan oo hinnalla pilattu tota tuotetta, jos 6€/kg jostain saa..!
    Ja laita ihmeessä vaan tarkempia arvoja viestillä, jos viitit, aina nää asiat kiinnostaa. 🙂

  2. Anonyymi says:

    Tsekkaappas nauta-sikajauhelihat, niissä saattaa toisiaan olla vähemmän rasvaa kun naudan paistijauhelihassa. Samoin kun virheellisesti monet luulevat possun olevan huonoa ja rasvaista, niin päinvastoin! Riippuu mistä osasta on kyse, vähäisimmillään rasvaa on about 4g/100g, eli lyö naudan jauhelihan mennen tullen. Itse ostan usein joko sisä- tai ulkofilettä ja ihan törkeen hyvän makuista kun paistaa pannulla tai uunissa. Ja hintalaatusuhde mitä parhain, halvimmillaan taitaa saada 6e/kg. t.Pauliina
    ps. pitää laittaa sulle faceen vaikka vielä tarkemmat ravintoarvot kun pääsen kotiin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *