Jalkahoito: ensimmäistä kertaa | Kokemus

Hellurei!

Pari viikkoa sitten naispuolinen kaverini kysyi multa: ”Lähetkö jalkahoitoon parin viikon päästä, se on ihan ilmanen ja kestää muutaman tunnin?” Vastasin hetkeekään miettimättä, että: ”Tottakai mä lähden!”, kaikille uusille kokemuksille oon avoin ja tietenkin kaikkea pitää kokeilla! Jos vielä ilmaseks tarjotaan tällästä tilaisuutta, niin kyllä, kyllä ja kyllä.

Ajattelin, että tää jalkahoito suoritetaan tässä samassa koulussa, missä opiskellaan, koska täällä on myös Jalkaterapia linja. Eli siellä varmaan tutkitaan nilkkojen asentoa ja jalkaterän holveja tai jotain vastaavaa. Siitähän vois mulle olla siis ihan hyötyäkin, koska on madaltunut jalkaholvi ja nilkat viipottaa minne päin sattuu.

Eilen tuli vielä kysymys mulle: ”Ootko varmasti huomenna tulossa?”. Vastaan: ”Tietysti oon!” Selvis, että tää kyseinen jalkahoito tapahtuukin ammattikoulun tiloissa, eikä ammattikorkeakoulun. Tajusin, että kysehän on kosmetologin tekemästä hoidosta!

Pelon sekaiset tunteet nousi pintaan, onkohan tää nyt ihan miesten juttu ollenkaa?! Mutta eihän siinä, tottakai lähetään messiin, eikä mitään lähetä perumaan. Katotaan nyt päästävätkö sisälle vai käännyttävätkö ovella pois?

Jalkahoito

jalkahoito

Kyllä vaan päästivät sisälle ja vastaanottohan oli oikein lämmin. Pukuhuoneessa housut pois (boxerit tietysti saa jäädä) ja pyyhe tilalle, jalkaterät tossuihin ja menoksi.

Pukuhuoneesta käveltiin omaan pieneen verhoseinäiseen koppiin, jossa oikeastaan oli vaan iso nojatuoli ja pieni pöytä, josta löytyi jos jonkinlaista asetta ja kidutusvälinettä.

Tosiaan tää hoitohan oli opiskelijoiden tekemä, joten sen takia ilmainen. Oltiin siellä niinkuin koekaniineina, jos niin voi sanoa.

Siinä sitä sitten istuttiin ja odotettiin, mitä tuleman pitää. Tuolin vieressä tosiaan oli tollanen pöytä täynnä kaikenlaisia kidutusvehkeiden näköisiä välineitä. Oikeasti jäi hammaslääkärinkin asearsenaali kakkoseksi.
Hoito alkoi, tossut ja sukat heitettiin menemään. Oikeastaan toimenpiteet eivät tuntuneet juuri miltään. Ensin jalkoja liotettiin kuumassa vedessä hetki, sen jälkeen: Multa poistettiin vähän turhaa kynsinauhaa kynsien päältä, kuollutta ihoa, jolla ei kuulemma mitään tehnyt. Hieman leikattiin varpaan kynsiä ja viilattiin reunat tasaisiksi. Kovettumia mulla ei juuri sitten ollutkaan, mitä ois voinu poistaa. Lopuksi hierottiin hieman jalkateriä ja pohkeita.
Hoidon alussa tutkittiin jalkaterät ja kynnet tarkasti ja etsittiin jotain normaalista poikkeavaa, jota voitaisiin hoitaa. Mulla tosiaan oli jalat niin hyvässä kunnossa, ettei juuri mitää löytynyt. Ei kovettumia, kynnet lyhyet, kynsinauhat ehjät… Kysyin: ”Olisitko toivonut jotain vähän vaikeampaa asiakasta?”. Kuulemma olin helpoin asiakas ikinä…. Hahaha, vai helpoin, en tiiä miten asia ois pitäny ottaa. Ehkä vähän iski miehisyyden päälle. 
Erittäin miellyttävä ja hauska kokemus, vaikken nyt suurempaa hyötyä siitä saanutkaan. Hyvähän se on kuienkin tietää, että ainakin jalkaterät on kunnossa! En mielestäni oo niistä sen kummempaa huolta pitänyt, välillä kynsiä leikkaillu. Helpolla pääsin.
Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan kyseistä hommaa, miehetki vaa rohkeesti sinne Kosmetologien luokse! Ei oo mitää pelkäämistä, vaikkei nyt kovin miehistä hommaa taida ollakkaan, kuitenkin voi olla suurempaa hyötyä kuin uskottekaan.
Terveys ennen kaikkea!
-Aaro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *