HighRoller — Putkirullauksen Uusi Ulottuvuus


Yhteistyössä: HighRoller

Kesän aikana sain kutsun workshopiin, jossa kokeiltaisiin tuotetta nimeltä HighRoller. Olin jo aiemmin kuullut erilaisilta tahoilta positiivista palautetta tästä uudesta innovaatiosta ja tietenkin vastasin tulevani erittäin mielelläni, kun kerran mahdollisuus tarjottiin. Lyhyesti selitettynä HighRoller on Foam Roller a.k.a Putkirulla, jossa on jalat. Jalkojen avulla rullaa pystytään käyttämään monipuolisemmin ja ergonomisemmin kuin tavallista putkirullaa. Henkilökohtaisesti aihealue kiinnosti minua äärimmäisen paljon, koska kehonhuolto on todella lähellä sydäntäni harrastusteni, koulutukseni ja ammattini puolesta.

Workshopissa kerrottiin aluksi mistä tuote oli saanut alkunsa (inspiroiva tarina), käytiin läpi putkirullauksen perusteita ja faskioiden eli lihaskalvojen merkitystä. Faskiat olivat itselleni jo ennestään tuttu käsite sekä olen myös kirjoittanut putkirullauksesta ja sen hyödyistä aikaisemmin (PUTKIRULLAUS (FOAM ROLLING)). Asiat kuitenkin selitettiin todella hyvin ja selkeästi — vaikka aihe olisi ollut tuntematon, niin aivan varmasti jokainen tunnilla oleva ymmärsi, miksi ja mitä tulemme tekemään. 

highroller-workshop-1

Ajattelin tunnin alussa osaavani käyttää HighRolleria, olenhan käyttänyt putkirullaa useita vuosia: ”Tuskin sen käyttö voisi hirveästi erota tavallisesta putkirullasta.Olin väärässä. Tämä jalallinen putkirulla tarjosi sellaisia rullausmahdollisuuksia joita en varmasti olisi tajunnut hetkeen hyödyntää, ellen olisi saanut kuulla niistä.

Ergonomisesti rullaaminen HighRollerilla oli huomattavasti mielyttävämpää ja fyysisesti vähemmän kuormittavaa kuin tavallisella putkirullalla. Sinun ei tarvinnut kannatella omaa painoasi niin paljon, koska rullan jalat mahdollistivat monipuolisemmat rullausasennot. Ohjaaminen oli koko ajan erittäin rentoa ja energistä. Ohjaaja tiesi mistä puhui, sillä hänen antamansa informaatio kävi yksi yhteen omien kokemuksieni ja koulutukseni kanssa. Hän myös tiesi kuinka hyödyntää kaikkia tuotteen ominaisuuksia ja osasi vastata varmuudella kaikkiin esitettyihin kysymyksiin.

HighRollerin ulkonäöllinen ja teknillinen toteutus tekivät minuun suuren vaikutuksen. Rullan pintamateriaali tuntui vahvalta ja kuviointi oli hyvännäköinen. Rullan sisällä pystyy säilyttämään kaikki tarvittavat osat ja se tekee kuljettamista helppoa (oma kantokassi). Jokainen osa on laadukkaasti tehty ja HighRoller tuntuu tukevalta pystyttäessä. Jaloista saa helposti varret irti ja jalkapalojen alla on liukuesteet, jolloin rullaa pystytään käyttämään alustalla kuin alustalla. Erittäin tasokas tuote.

highroller-kuljetus-valmishighroller-ruuvihighroller-osinaPutkirullaus tekniikat

Kävimme workshopissa läpi erilaisia rullaustekniikoita suurimmille lihasryhmille. Näitä tekniikoita pystyy hyödyntämään myös tavallisen putkirullan kanssa, mutta jalallisella putkirullalla ne ovat huomattavasti helpommin toteutettavissa. 

1. Pitkä kevyt rullaus
Tarkoitus lämmittää lihasta kevyellä tuntumalla. Pidetään rullaamisen tahti suhteellisen nopeana. Sopii erityisesti lihasten lämmittämiseen, esimerkiksi ennen harjoittelua.

2. Pitkä hidas rullaus
Edetään koko lihasrungon matka, lisäten hieman painetta (kipua ei saa tuntua). Rullausnopeus pidetään noin 3 cm / sekunnissa. Sopii lihasten palautumiseen ja nestekierron lisäämiseen.

3. Pyörivä rullaus
Voidaan toteuttaa paikallisena tai etenevänä rullauksena. Pyritään vaikuttamaan kuona-ainekertymiin, jolloin pysähdytään lihaksen ”kipukohtaan”, kunnes kivun tuntemus lievittyy.

4. Sivulta sivulle rullaaminen
Liikutetaan lihasta rullan päällä sivulta sivulle, jolloin pyritään saamaan lihaskalvoihin liikettä. 

5. Paine (Triggerpiste)
Pysähdytään lihaksessa olevan kipupisteen päälle. Lisätään painetta ja pidetään se noin 30 sekunnista muutamaan minuuttiin tai kunnes kivun tunne helpottaa. Pyritään ”pakottaa” lihas rentoutumaan.

highroller-pohjehighroller-takareisihighroller-reiden-ulkosyrjahighroller-selka

Yllä muutama esimerkki liikkeistä joita HighRollerilla pystytään tekemään (Pohje, Takareisi, Reiden ulkosyrjä ja Yläselkä). Kuvissa käy ilmi jalallisen putkirullan monipuolisuus. Sitä voi käyttää joko jaloilla tai ilman, sekä jopa vain toisen puolen jalkojen ollessa kiinnitettyinä. Rulla pysyy hyvin paikoillaan ja on tukeva kaikissa olomuodoissaan. Ja esimerkiksi pystyssä tehtävien liikkeiden aikana voidaan ottaa tukea rullan molemmissa päissä olevista ruuveista, joiden funktio on myös pitää rullan sisällä oleva akseli sekä jalat paikallaan.

Henkilökohtaisesti on vaikea keksiä HighRollerista mitään pahaa sanottavaa. Tietenkin sen kasaaminen ja purkaminen vievät oman aikansa, mutta se on sen arvoista. Omassa arjessani se on saanut pysyvän paikan kehonhuollon osa-alueella.


Lisää tietoa HighRollerista heidän kotisivuillaan: 
HighRoller – Foam Rolling Elevation

0 0 votes
Article Rating

guest

2 Comments
Vanhin
Uusin Suosituin
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsi
Kirsi
6 vuotta sitten

Moi,

Vaikuttaa tämän tekstin pohjalta todella hyvältä tuotteelta. Mietin vain osaisinko käyttää sitä kunnolla, jos ostaisin. Näyttää hieman monimutkaiselta kun olen käyttänyt tähän asti ihan tavallista putkirullaa…

2
0
Kommentoix