High Performance Habits (3. osa) | Brendon Burchard


”These habits will make you extraordinary.”
– Brendon Burchard | High Performance Habits

*Sisältää mainoslinkkejä.

Poiminnat kirjasta:
*High Performance Habits – Brendon Burchard (Amazon)
*High Performance Habits – Brendon Burchard (Adlibris)

#4 Lisää tuotteliaisuutta (increase productivity)

Tutkimukset osoittavat, että jos tunnet olosi tuotteliaaksi, tunnet itsesi myös tilastollisesti onnellisemmaksi, menestyneemmäksi ja itsevarmemmaksi. On myös huomattavasti todennäköisempää, että pidät itsestäsi paremmin huolta, saat useammin ylennyksiä ja ansaitset enemmän rahaa – verrattuna ihmisiin, jotka eivät koe olevansa tuotteliaita.

Ihmiset ja ryhmät joilla on selkeitä ja haastavia tavoitteita, suoriutuvat lähes aina paremmin kuin verrokit, joilla ei vastaavia tavoitteita ole. Tutkimukset osoittavat myös, että tärkeät tavoitteet inspiroivat ihmisiä työskentelemään muun muassa nopeammin, pidempiä aikoja, kiinnittävät enemmän huomiota tehtävään ja näkevät kokonaisvaltaisesti enemmän vaivaa.

Jos haluat olla tuottelias, sinun täytyy ylläpitää keskittymistä tärkeää tehtävää kohtaan. Nykypäivän kiireinen maailma tarjoaa tuhansittain ärsykkeitä ja informaatiota, josta sinun täytyy hyödyntää itsellesi tarpeellisia. Termi ”analysis paralysis” kuvastaa tilannetta hyvin, kun ylianalysoidaan ja mietitään asioita liian pitkälle – kerätään liikaa tietoa ja dataa. Tämä johtaa tilanteeseen jossa kulutetaan aivan liikaa energiaa moneen ylimääräiseen asiaan. Mieti siis minkälaista tietoa kyseiseen tehtävään tarvitset.

Työ- ja yksityiselämän tasapaino

Yksinkertaisuudessaan tilanne ei tule koskaan tuntumaan tasapainoiselta, jos työskentelet asioiden parissa, jotka eivät tunnu mielenkiintoisilta ja merkityksellisiltä. Toisinaan ihmiset myös polttavat itseään loppuun työn parissa, jota rakastavat. Loppuun palamisen ja kiireisen välillä oleva tila on loppujen lopuksi vain hiuksen hieno.

Jos tunnet olosi usein väsyneeksi, on ratkaisu helppo. Pidä useammin taukoja. Kun joka tunti antaa fyysiselle ja psyykkiselle puolelle mahdollisuuden palautua hetken, tarjoaa se merkittäviä suorituskyvyllisiä hyötyjä. Usein riittää, että tehdään pieniä muutoksia arjen keskellä, että voimme tuntea olomme energiseksi ja tehokkaaksi. Sinun ei tulisi tehdä töitä yli tuntia ilman taukoa. Jopa 2-5 minuutin tauko joka tunti auttaa sinua pysymään huomattavasti energisempänä niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Hidastamalla työtahtia tai pitämällä useammin taukoja, tulet työskentelemään tehokkaammin ja saat enemmän laadukasta aikaa myös töiden ulkopuolella.

”One of the most common ways for the modern person to maintain
self-deception is to keep busy all the time.”
– Daniel Putnam

#5 Kehitä vaikutusvaltaa (develop influence)

Ainoa tapa vaikuttaa toiseen ihmiseen on ensiksi suhtautua heihin hyvin ja sen jälkeen auttaa heitä herättämään kunnianhimo ajatella paremmin, tehdä paremmin tai antaa enemmän. Ensimmäinen kohta toteutuu, kun keskitymme kysymiseen moittimisen sijaan. Toinen kohta toteutuu, kun autamme heitä ajattelemaan ja haastamme heitä kasvamaan.

Yksinkertaisesti sinun täytyy oppia kysymään. Jos haluat saada enemmän vaikutusvaltaa yksityis- tai työelämässä, sinun täytyy oppia kertomaan mitä haluat ja pyytää sitä. Tätä ei uskalleta tai osta tehdä, koska ei uskota siihen, että ihmiset ovat oikeasti valmiita auttamaan. Fakta on se, että jos ihmiset suostuvat auttamaan sinua ja vastaavat ”kyllä” auttaakseen sinua, he tulevat pitämään sinusta enemmän kun ovat onnistuneet auttamaan. Mitä enemmän pyydät ja jaat ideoitasi, sitä enemmän ihmiset tulevat tutuiksi ja mukaviksi, ja sitä enemmän he myös alkavat pitää ideoistasi. Kysy ja kysy usein…

Jos et pyydä apua, oikeat ihmiset eivät voi löytää tietä elämääsi.

#6 Näytä rohkeutta (demonstrate courage)

Rohkeus ei tarkoita ainoastaan sitä, että teemme rohkeita asioita ja suuria liikkeitä. Rohkeus on enemmän kuin vain pelkojen voittamista. Lopputulos rohkeuden jälkeen on asia jota haluamme tavoitella. Mieti seuraavaa:

”If your future best self – a version of you ten years older, who is even stronger, more capable, and more successful than you imagined yourself to be – showed up on your doorstep today and looked at your current circumstances, what courageous action would that future self advise you to take right away to change your life? How would your future self tell you to live?”

Jos aiot kehittää voimia, joita rohkeus vaatii, meidän täytyy tulla paremmaksi elämän normaalien haasteiden käsittelyssä. Meidän täytyy lopettaa viha/harmistuminen ja nähdä haasteet osana henkilökohtaista kehitystä. Meidän täytyy kunnioittaa ponnistelua.

Haasteet ovat välttämättömiä joita kohtaat nyt. Ne pakottavat sinut astumaan esiin ja olemaan vahva. Ne pakottavat sinut kehittymään paremmaksi versioksi itseäsi sekä rakkaimpiasi varten. Opettele olemaan paras versio itsestäsi.

Performance

Korkea suorituskyvyn tuhoajat

#1 Ylemmyyden tunne

Ylemmyyden tunteella ei ole tilaa terveessä mielessä. Kukaan ei halua olla tekemisissä suuren egon omaavan narsistin kanssa, joka kuvittelee olevansa muiden yläpuolella. Saattaa olla tilanteita, joissa tiedät aiheesta enemmän kuin muut ympärilläsi tai perheesi varallisuus on tarjonnut sinulle mahdollisuudet joita vain harvat saavat, mutta siitä voit olla varma, että et ole ainoa ihminen joka maan päällä kulkee joka osaa, tai on kokenut ja/tai tehnyt samat asiat kuin sinä.

#2 Tyytymättömyys

Ajatellaan, että tyytymättömyyden tunne esimerkiksi työelämässä ajaa sinua hyvällä tavalla eteenpäin, mutta oikeastaan asia ei ole näin. Korkean suorituskyvyn omaavat ihmiset tuntevat tyytyväisyyttä työtään kohtaan ja kokevat sen enemmän positiivisena voimavarana kuin negatiivisena. He, ketkä eivät ikinä ole tyytyväisiä, eivät saa koskaan rauhaa. Jos ihminen on jatkuvasti tyytymätön, hän ei pysty toimimaan oikealla alueella, jota tarvitaan tehokkuuteen ja elämästä nauttimiseen.

#3 Laiminlyönti

Mietitään tilannetta, että laiminlyöt parisuhdetta työn takia – lopputulos on se, että parisuhde väistämättä kärsii, koska unohdat paremman puoliskosi tarpeet ja työ menee kaiken edelle. Tilanteen voi yhtälailla kääntää myös esimerkiksi terveyteen, lapsiin, ystävyyssuhteisiin tai talouteen ja lopulta edessä on sama lopputulos. Pakkomielle ja täysi keskittyminen ainoastaan yhteen elämän osa-alueeseen johtaa siihen, että joku toinen osa-alue kärsii. Älä tee liian paljon, liian nopeasti – ajattele asiaa pitkän kaavan kautta.

Performance

Korkea suorituskyky

Korkean suorituskyvyn omaavat ihmiset eivät ole itsevarmoja ainoastaan aikaisemmin opittujen asioiden ansiosta tietyllä osa-alueella, vaan myös sen takia, että he tasavertaisesti uskovat myös tulevaisuuden mahdollisuuksiin oppia lisää. Mitä enemmän tiedät, taitavampi olet ja useampia taitoja osaat, sitä pätevämpi ja itsevarmempi tulet olemaan. Itsevarmuus tulee lopulta uskomuksesta oppia.

”High performers are learners, and their belief that they can learn what is necessary to win in the future gives them as much confidence as their current skill sets.”

Itsevarmuus muodostuu myös siitä, että on itseään sekä muita kohtaan rehellinen. Vältä pieni valheita, koska ne lopulta repivät hahmosi kappaleiksi. Jos valehtelet pienistä asioista, tulet kohtaamaan katastrofin suurien asioiden edessä. Korkean suorituskyvyn omaavat ihmiset rakastavat olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa, he nauttivat siitä että voivat opettaa muita ja myös haasteista joita kohtaavat. He myös haluavat jakaa kokemuksiaan muiden kanssa.

Harjoitus:

Käytä joka sunnuntai 30 minuuttia miettiäksesi opittuja asioita kuluneelta viikolta. Mitä opit? Missä asioissa suoriuduit hyvin? Mistä ansaitset kiitosta?

”Whatever you are, be a good one.”
– Abraham Lincoln

Lue myös muut kirjapoiminnat:
High Performance Habits (1. osa) | Brendon Burchard
High Performance Habits (2. osa) | Brendon Burchard

Poiminnat kirjasta:
*High Performance Habits – Brendon Burchard (Amazon)
*High Performance Habits – Brendon Burchard (Adlibris)

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix