Hieman Erilaiset Ravintolisät


Yhteistyössä: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Tällä kertaa testissä on mielenkiintoisia ja hieman erilaisia ravintolisiä. Sain testattavaksi kolmea tuotetta, nämä ravintolisät ovat magnesiumgeeli, jota käytetään ulkoisesti esimerkiksi lihaskramppeihin tai suonenvetoihin. Toinen ravintolisä on kurkumajuurijauhe ja kolmantena K2-vitamiini tippojen muodossa. Magnesiumgeelistä olen kuullut aikaisemmin paljon hyvää ja ehdottomasti halusin sitä myös testata, muuta kaksi tuotetta ovat itselleni aivan uusia tuttavuuksia. Kurkumaa on tietysti tullut käytettyä mausteena muun muassa riisin seassa, mutta siinäpä se. Tässä kirjoituksessa käydään läpi edellä mainittujen tuotteiden käyttötarkoituksia ja vaikutuksia. Aloitetaan magnesiumgeelistä!

Magnesiumgeeli

Tästä tuotteesta olen kuullut paljon hyvää vanhemmilta asiakkailtani sekä suihkutettavassa muodossa että levitettävässä muodossa olevasta. Olen kirjoittanut magnesiumin hyödyistä aikaisemminkin, aiemmin mainitsin magnesiumista syötävässä muodossa – tämä magnesiumgeeli on puolestaan ulkoisesti käytettävää. Käytännössä tuotteiden tavoite on sama, oli se sitten syötävässä tai levitettävässä muodossa.

Henkilökohtaisesti kärsin vain harvoin esimerkiksi suonenvedoista, mutta kuulopuheiden perusteella olen monesti kuullut levitettävä geelin tehoavan syötäviä tabletteja paremmin akuutteihin vaivoihin. Levitettävän aineen annostelu on selvästi helpompaa ja se pystytään kohdentamaan juuri sinne missä sille on tarvetta. 

Magnesiumin tarve on henkilökohtainen, esimerkiksi liikunta lisää sen tarvetta. Suositusten mukaan miehillä päivittäinen magnesiumin tarve on 350 mg ja naisilla 280 mg. Tämä tuote sisältää 103 mg puhdasta magnesiumia per 1 ml, joten tuotetta ei tarvitse käyttää paljoa.

K2-vitamiini

K-vitamiinin puutos saattaa ilmetä esimerkiksi ruoansulatusongelmina, nenäverenvuotona tai mustelmaherkkyytenä. K2-vitamiinilla on oma roolinsa sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyssä, sillä se auttaa elimistöä ehkäisemään verisuonten kalkkeutumista. K2-vitamiini edistää myös muun muassa veren hyytymistä ja vahvistaa luiden rakenteita. Elimistön oma K-vitamiinin tuotanto on heikkoa, joten sitä on syytä saada ravinnosta, esimerkiksi maitotuotteista juusto on suhteellisen hyvä K-vitamiinin lähde.

Kurkumajuurijauhe

Kurkuma on tunnetaan hyvin mausteena, mutta samalla sitä pidetään myös lääkekasvina – paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Kurkuma toimii muun muassa antioksidantin tavoin, sillä on tulehdustilaa estävä vaikutus ja se edistää ruoansulatuksen toimintaa. Mausteena kurkuma on hyvin vahvan makuista, joten sitä kannattaa sekoittaa jonkin kanssa, esimerkiksi smoothien joukossa toimii erittäin hyvin.

Ravintolisät

Ehdottomasti näistä kolmesta haluan nähdä magnesiumgeelin ”tositoimissa” ja laitan sen treenilaukun pohjalle odottamaan oikeaa hetkeä! Ehkä joku kaunis päivä pystyn sen avulla pelastamaan jonkun muun kipeiltä lihaskrampeilta.

Monipuolisia ja terveellisiä vivahteita arkeen.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix