Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Nähtävyydet (Osa 4.)


Ensimmäisin kohteeni johon suuntasin oli Therman kuuma lähde. Sinne ei mennyt pyöräteitä, oli poljettava autoteitä pitkin. Liikenne antoi hyvin tilaa pyöräilijälle, paitsi linja-autot. Ne valehtelematta hieman pelottivat. Ajoivat nimittäin todella kovaa ja menivät aina alle metrin päästä ohi. Välillä sitä mietti, että tulikohan valittua kovin järkevä reitti, mutta oli sinne muutama muukin pyöräilijä uskaltanut. 

Matkaa Thermaan oli noin 10 kilometriä. Suurimman osan matkasta tie oli tasaista, mutta lopussa alkoi vuoristo-osuus, joka vei melko korkealle merenpinnan yläpuolelle. Maisemat pitivät minut kuitenkin niin hyvin otteessaan, etten edes fyysisesti tajunnut kilometrien kulkua tai korkeuseroja. Kasvillisuus oli karua, mutta merinäköala ja vuorenrinteet olivat upeita. Saavutettuaan tietyn pisteen vuoristossa pystyit laskettelemaan pyörällä vapaasti kilometrinkin verran. vuorenrinne

Kuumassa lähteessä en käynyt, se oli aivan täynnä lapsia. Jätin suosiolla välistä. Paikkana Therma oli näkemisen arvoinen, merenrannalla, korkean ja jyrkän vuorenseinämän alapuolella. Mutta mielestäni matka sinne oli kuitenkin hienompi kuin itse kohde, varsinkin kun näin sen vaivan ja pyöräilin — ei määränpää vaan se matka.

tie-thermaanvuohitalon-raunio

En ole koskaan ollut mikään historian suurkuluttuja ja yleistietoni on tasoa surkea. Mutta jostain syystä vanhat linnoitukset sekä rauniot ovat kiinnostaneet minua aina. Kreikassa erityisesti raunioita oli paljon ja kiersin niitä mielelläni, en ehkä niinkään oppiakseni historiaa, mutta nähdäkseni ja kokeakseni ne.

Oli mahtavaa kiipeillä noin 600 vuotiaan Neratzian linnan muureilla ja miettiä ihmisten joskus asuneen siellä. Nyt siellä asui enää kulkukissoja, jotka vahtivat linnaa. On äärimmäisen vaikeaa kuvitella kuinka siihen aikaan on eletty — heidän saappaisiinsa en osaa kunnolla astua. Hiljaiseksi vetää. 

neratzian-linnaneratzian-linnan-rauniotneratzian-sisallakulkukissa-pentu

Tutkimusmatkailua

Kävin myös tunnetuimmalla nähtävyydellä Asklepionissa, jossa on harjoitettu lääketiedettä kuuleman mukaan jo noin 350 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Kerrotaan Hippokrateksen kouluttautuneen ja hoitaneen potilaitaan siellä. Siinä on hieman perspektiiviä, kuinka merkittävästä maamerkistä on kyse. Asklepionin sisäänkäynnille kuljettiin matalien puiden varjostamaa laatoitettua kujaa pitkin. Alue oli aidoitettu. Aitojen sisäpuolella oli talojen raunioita, hienoja puita, puoliksi pystyssä olevia pylväitä ja jopa muutama kokonaan säilynyt. Asklepionin portaiden yläpäästä avartui näkymä koko Kosin kaupungin ylle. Sanoin on vaikea kuvailla tunnelmaa mikä siellä oli, se täytyy itse kokea… Asklepion  oli todella näkemisen arvoinen. 

Kiipesin siellä yhden muurin päälle ottamaan videota. Mutta ilmeisesti sen päälle ei olisi saanut mennä, koska alle 30 sekunnin sisällä alkoi joku nainen puhaltamaan pilliin ja viittomaan minua alas sieltä — näytin vain peukkua ja tulin alas. Ei siinä kieltoa kuitenkaan ollut ja selvästi oli reitti sinne muurin harjalle joka houkutteli tarttumaan tilaisuuteen. Kerkesin silti ikuistamaan muistoja!

asclepeion-sisaankaynti

asclepeion-portaatasclepeion-kaupunkiasclepeion-muuriasclepeion-muurin-paalla Ikuistettuja muistoja ja kokemuksia.


(Osa 1. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille)

(Osa 2. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Taivaankansi)

(Osa 3. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Aktiviteetit)

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix