Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Matkakooste (osa 5.)


Kreikan matka oli kaikin puolin mahtava kokemus, vaikka yksin olinkin ensimmäistä kertaa ulkomailla. Näin, koin ja opin äärimmäisen paljon. Lämpö, meri ja vuoristo tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Maan kulttuuri oli todella mielenkiintoista ja Kreikan saaristoon tutustuminen avasi silmiäni monilla eri tavoilla. Ihmiset olivat mukavia, ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä. 

Päällimmäisenä mieleeni matkalta jäivät pyöräretket vuorilla, suolainen merivesi ja päivän kestävä veneretki Kosia ympäröiville saarille. Matka oli täydellinen irtiotto arjen rutiineista, kavereista ja Suomesta. Matkan aikana en käynyt kertaakaan kuntosalilla, söin epäsäännöllisesti ja aivan miten sattui sekä käytin todella vähän elektroniikkaa. Viikko ilman rutiineja. 

laivan-keulalaivan-liikkeellelahtoKohokohta

Veneretki oli ehdottomasti yksi matkan kohokohdista. Lähtö tapahtui kello 8.00 aamulla. Kiersimme veneellä kolme Kosin lähistöllä olevaa saarta, joista kaksi olivat asuttuja ja yksi asumaton. Koko päivä vesillä, muutamaa lyhytkestoista rantautumista lukuun ottamatta. Oli mahtavaa vain maata laivan kannella, ottaa aurinkoa ja kuunnella laivan kaiuttimista soivia biisejä. Itse ei tarvinnut suunnitella mitään, sait vain olla virran vietävänä. Välillä sekin tuntuu hyvältä.

 Retkellä pysähdyimme tutustumaan asuttuihin saariin ja siellä sai muun muassa syödä sekä ostaa matkamuistoja. Itse käytin kaiken ajan kallioita ja arkkitehtuuria katsellen. Kävin myös kuuntelemassa tarinan pesusienen sukeltajista pesusieni tehtaalla — ”Pesusienen sukeltaja” olisi valehtelematta todella mielenkiintoinen ammattinimike. 

kreikan-merimeri-ja-kallio

Näin veneretkellä myös delfiinejä ja pysähdyimme uimaan asumattoman saaren läheisyyteen. Veneen kannelta sai hypätä mereen luvan kanssa. Se oli todellakin hienoa ja kokemus, jonka haluan kokea uudestaan. Merivesi oli ihanan lämmintä ja vaikka vettä oli allamme noin 20 metriä niin pohjaan näki selvästi. Tavallaan pelottavaa, mutta myös niin upeaa ja vapauttavaa. 

Yksin matkustaminen oli aluksi pelottava ajatus, mutta onneksi tein sen. Sain matkasta paljon irti. Kynnys yksin ulkomaille matkustamiseen laski huomattavasti ja tulevaisuudessa aion tehdä samankaltaisia matkoja uudestaan. Tietenkin olisi ollut mukavaa jakaa näitä kokemuksia jonkun kanssa, mutta tämä matka toimi äärettömän hyvänä opettajana sekä silmien avaajana!

linnan-portti

Efcharistó! Seuraavaa matkaa suunnitellessa.


(Osa 1. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille)

(Osa 2. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Taivaankansi)

(Osa 3. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Aktiviteetit)

(Osa 4. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Nähtävyydet)

5 1 vote
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix