Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Aktiviteetit (Osa 3.)


Lento saapui Kreikkaan illalla 22:00 aikoihin ja silloin oli jo pimeää. Maisemia ei siis pystynyt linja-autokuljetuksen aikana katselemaan. Vain täysikuu valaisi aaltoilevan meren. Varasin hotellihuoneen joka oli hyvin vaatimaton, ei mitään hienouksia, ei edes ilmastointia. Kunhan suihkuun pääsee ja nukkumaan pystyy niin kaikki on hyvin, en ole niin mukavuudenhaluinen, että hotellihuoneen ulkonäöllä olisi mitään merkitystä. Sain hyvin nukuttua, vaikka huoneessa oli noin 30 astetta lämmintä päivin ja öin. 

Ensimmäisenä aamuna herätessä alkoi suunnitelmien teko ja kaupunkiin tutustuminen. Kävelin vailla päämäärää kaduilla ja rannoilla fiilistellen kreikkalaista kulttuuria sekä ilmastoa. Hikihän valui aivan koko ajan, vaikka en mitään edes käytännössä tehnyt. Yhtenä päivänä join esimerkiksi noin seitsemän (7) litraa vettä, enkä käynyt kertaakaan vessassa. Siitä ehkä saa vähän perspektiiviä, minkälainen aineenvaihdunnallinen shokkihoito se ilmasto oli. Satama ja niin sanottu keskusta oli äkkiä kävellen koluttu ja päätin vuokrata ensimmäisenä iltana pyörän lähimmästä liikkeestä (10 metriä hotellista).

Mahtavat pyöräily mahdollisuudet

Keskusta ei houkutellut yksinäistä matkaajaa, en viihdy kahviloissa tai terasseilla. Halusin jonnekin kauas kerrostalojen luota — tutkimusmatkalle. Pyörä tarjosi siihen mahtavat edellytykset, koska  kaupungissa oli erikseen rakennetut pyörätiet, jotka oikeasti olivat hyvät. Pyörävuokra oli 20€ viikolta, eikä siellä muuta kyselty kuin hotellin huoneen numeroa saadaksesi pyörän. 

Pyöräilin viikossa yhteensä noin 70 – 100 kilometriä, vaikka Kosin saari itsessään on vain 40 kilometriä pitkä. Joka päivälle valitsin kartasta uuden kohteen, minne halusin pyöräillä. Yleensä menin hetkeksi ottamaan aurinkoa jollekin rannalle ja sen jälkeen suuntasin kohti jotakin nähtävyyttä.

kaunis-puistokuivuusrantabulevardi

Ensimmäisenä päivänä lähdin vain polkemaan rantaa pitkin ja löysin rannan, jossa oli hienon näköisiä aurinkotuoleja, joten päätin jäädä sinne. Missään ei ollut kylttiä, että olisi pitänyt maksaa jotain tai edes työntekijöitä. Tosin kello oli vasta 9:30 aamulla, heräsinhän lomallakin jo seitsemältä aamulla, ettei päivä mene ohi. Toisaalta pimeäkin tuli aikaisin, noin kahdeksan aikaan illalla.

Kerkesin makailla rannalla noin tunnin verran, kunnes joku lierihattu tuli kyselemään, että missä on rannekkeeni. Eihän minulla sellaista ollut, kävi ilmi, että tuolit oli tarkoitettu läheisen hienon hotellin asiakkaille, mutta koska olin jo siinä niin sain 5 €:lla tuolin itselleni koko päiväksi. Maksoin käteisellä ja kaveri lähti pois… Puolen tunnin päästä paikalle tulee toinen lierihattu tuomaan kuittia maksusta: ”Jos joku kyselee, niin näytä vain tämä.” — loistavaa palvelua. Hinta saattaa kuulostaa pelkästään auringonottoa varten kalliilta, mutta paikka oli äärimmäisen hieno. Vähän väliä tultiin tuomaan vesimelonia ja kyselemään tarvitsenko jotain juotavaa. Kannatti siis ehdottomasti mennä vähän paremmille apajille ottamaan aurinkoa!

Oma aikataulu ja oma suunta.


(Osa 1. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille )

(Osa 2. Ensimmäistä Kertaa Yksin Ulkomaille — Taivaankansi)

5 1 vote
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix