Elämäni Paras Sijoitus


Äiti sijoitti ensimmäiseen salikorttiini 7 vuotta takaperin, kun pyysin sitä. Se oli ehdottomasti paras rahallinen sijoitus, jonka toinen on koskaan minulle antanut. Sillä tiellä ollaan edelleen, vaikka maksankin nyt omat laskuni. 7 vuotta sitten minun tehtäväkseni jäi sijoittaa salivarusteisiin. Muistan ostaneeni salikengät ja rannetuet. En halunnut mitään ”sählykenkiä” vaan ihan oikeat niin sanotusti kuntosalille tarkoitetut kengät.

Valinnanvaraa ei loppujen lopuksi jäänyt hirveästi, koska räpyläni koko on noin 46, mutta löysin lopulta täydelliset salikengät, jotka miellyttivät ulkonäöllisesti. Kengät olivat merkiltään Otomix ja mietin kauan niiden ostoa, koska hintalapussa oli lukema 130 € — mielestäni edelleen korkea hinta kengistä ja sen ikäiselle sellainen summa tuntuu pahalta. Päätin kuitenkin sijoittaa näihin kenkiin.

Onnistunut sijoitus

Ne osoittautuivat parhaiksi kengiksi joita olen koskaan käyttänyt (huom. tämä kirjoitus ei sisällä kaupallista yhteistyötä — kunpa sisältäisi). Istuvuus oli täydellinen, kengät olivat laadukkaat ja tukevat kaikin puolin, sekä ne näyttivät hyviltä. Omistan nuo kengät vielä tänä päivänä ja ne ovat olleet käytössä varmasti lähemmäs 2 000 kertaa erilaisissa ”tilaisuuksissa” ja niillä on otettu kymmeniä tuhansia ellei satoja tuhansia askelia.

Otomixit ovat palvelleet minua äärimmäisen hyvin ja ovat nähneet lähestulkoon kaiken. Väri alkaa jo muistuttaa enemmän harmaata kuin valkoista, nauhat ovat rispaantuneet ja pikkuvarpaat tulevat molempien kenkien ulkosyrjistä läpi. Enää en välttämättä käyttäisi kenkiä maastavedossa tai kyykyssä, jalkaterän tuen puutteen vuoksi, mutta esimerkiksi hauista niillä vääntää vielä helposti seuraavat 7 vuotta, jos siltä tuntuu.

Kengät ovat nähneet ruipelon pojan kasvavan 60 kiloisesta 102 kiloiseksi — ei enää niin ruipeloksi nuoreksi mieheksi. Kenkien nauhoista voi löytää veritahroja ja nauhojen pidikkeistä vähän ruostetta. Voisin melkein sanoa, etten olisi tässä pisteessä ilman näitä salikenkiä. Aina kenkiä katsoessani näen sieluni silmin sen tilanteen, kun vedin ne ensimmäistä kertaa jalkaani.

Ne ovat jo iso osa minua ja kertovat minulle pitkän tarinan historiastani. En aio koskaan luopua näistä kahdesta. Kun ne eivät enää voi palvella minua kuntosalin puolella, on niiden aika siirtyä sisustuselementiksi vitriinin sisään, jonka ohi voin kävellä hymyillen ja syvään kumartaen. Niillä on jo nyt näkyvä paikka pienestä yksiöstäni. Niiden tarina ei kuitenkaan ole vielä ohi, vaan ne ovat valmiina palvelukseen, kun aika koittaa.

Tajuan nyt sijoittaneeni rahani 7 vuotta sitten äärimmäisen hyvin — ei ainoastaan nykyään kenkien mukanaan kantavan historian takia, vaan myös sen, että tässä ajassa kenkien hinta ei ole laskenut yhtään. Päinvastoin. Saat edelleen pulittaa kengistä vähintäänkin saman verran kuin silloin, kun ne ostin. Ehkä jossain vaiheessa ostan näille vanhoille Otomixeille samaa sukua olevat värikkäät sisarukset…

Historian havinaa.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix