”Ei Ole Aikaa” — Kuuluisin Syy Tekemättömyydelle


Nykyään ihmisillä tuntuu olevan aina kiire: Aikaa ei vain ole. Usein yritetään tavoitella useaa asiaa samanaikaisesti ja mielellään kaikki niistä pitäisi saada mahdollisimman nopeasti, eli heti. Ikävä kyllä monessa asiassa tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Tavoitteet eivät saata toteutua niin nopeasti kuin ollaan toivottu ja niistä saatetaan päästää irti sen takia hyvinkin helpolla. Sama pätee jokaisella elämän osa-alueella, mutta erityisesti sen voi huomata, kun on kyse liikunnasta. Toisin sanoen, kun on kyse omasta terveydestä. Töitähän on aina ”pakko” tehdä ja rahaa on saatava. Mistä sitten löytää aikaa liikunnalle? Aina on kiire. Harmittavan usein aikaa löydetään kuitenkin kaikkeen muuhun liikunnan (oman terveyden) kustannuksella. Oma keho jää helposti vaille sen kaipaamaa huomiota.

Älä keksi tekosyitä

Halutaan laihtua tai ehkä vain hieman aktivoitua liikunnan suhteen. Mutta sitten heitetään ilmoille ”aikakortti” — kuuluisin tekosyy. Jo pienillä muutoksilla arjen keskellä pystytään saavuttamaan huomattavia tuloksia pitkällä aikavälillä. Aikaa on etsittävä, jos aikoo saavuttaa jotain. Ei sen muutoksen tarvitse olla radikaali, mutta edes jokin pieni askel parempaan suuntaan. 

Valitse aamupalalle tai välipalalle terveellisempi vaihtoehto. Kyykkää suihkussa ollessasi. Vedä maha sisään ja kohenna ryhtiäsi istuessasi. Muuta vähän kävelytyyliäsi, nosta katse tiestä. Vähennä some- ja television katselu aikaa. Mene myöhemmin nukkumaan. Herää muutamaa minuuttia aikaisemmin. Älä paina torkkua.

rautatiesilta

Laajenna ajatusmaailmaasi. Aikaa ei ole koskaan liikaa, mutta sitä on kaikkialla. Opi hyödyntämään sitä tehokkaasti. Kehitä omia persoonallisia rutiinejasi ja kehity. Vaikka ne olisivat kuinka omituisia ja typeriä, niin ainakin olet ottanut askeleen oikeaan suuntaan. Pienillä valinnoilla pystytään saamaan aikaan valtavia muutoksia.

Harva ihminen oikeasti tarvitsee vuorokaudessa 12 tuntia yöunta, eikä kenenkään todellakaan täydy joka päivä katsoa Salattuja elämiä, Simpsoneita tai Säätiedotuksia (muuttuvat joka päivä ja harvoin pitävät muutenkaan paikkaansa) — ellet sitten satu olemaan merikapteeni tai lentäjä.

ruska

Tietenkin on päiviä jolloin aika on kortilla ja voimat  ovat vähissä. Jokainen päivä tuskin kuitenkaan on sellainen. Jos siis oikeasti haluat käyttää aikaa syynä sille, ettet kerkeä tekemään jotain niin varmistu ensin siitä, että käytät sitä järkevästi. Aikatauluttaminen ja suunnittelu kannattaa.

Kylmä suihku aamulla tekee ihmeitä.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix