Ei Dieetti vaan Ainoastaan Ruokavalio


Olen sanonut, että dieetti on itselleni lähestulkoon kirosana ja yritän kiertää sitä sanaa parhaani mukaan. En varsinaisesti ole ollut ”dieetillä” koskaan, sen sananmukaisessa merkityksessä. Olen kyllä laskenut kaloreita useita vuosia ja seurannut tarkasti syömistäni sekä välillä aika ajoin pyrkinyt ”kiristelemään” kehonkoostumusta. Mutta en koe olleeni dieetillä koskaan, sillä noudatan tekemääni ruokavaliota koko ajan. Aina. Se on minulle tapa elää ja hengittää. Elämäntapa.

En ole dieetillä, jos joskus hieman pudotan kalorien saantia määritellyksi ajaksi. Jatkan silti samankaltaisella ruokavaliolla kuin ennenkin. Ei se poikkea tavallisesta arjestani, muuta kuin sillä tavalla, että syön vähemmän. Paino saattaa silloin pudota, kehonkoostumus muuttua ja peilikuva vaihtua. Noudatan silti vain normaalia ruokavaliotani. Se ei ole dieetti.

Monesti joku kysyy: ”Minkälaisella dieetillä nyt olet?” — Kun en ole millään dieetillä. Ehkä muutin kalorijakaumaa tai hiilihydraattien määrää, mutta en aloittanut dieettiä. Se vain on osa elämäntyyliäni. Se on ruokavalioni. Ja rakastan sitä, että voin pelata numeroilla ja muutella ravinnosta saatavia niin kutsuttuja makroja haluamallani tavalla. Kokeilen paljon uusia asioita. Olen oma koekaniinini.

Vain ruokavalio itselleni

Kirjoitin aikaisemmin artikkelin: Dieetistä dieettiin vai pysyvä elämäntapa? Tämä tosiaan on minulle elämäntapa. Ei mikään hetkellinen villitys. Olen elänyt näin viimeiset 3-4 vuotta. Laskien kaloreita, käyttäen ruokavaakaa ja kokeilemalla erilaisia keinoja. Tiedän vuodesta todennäköisesti noin 95 % ajasta kuinka paljon syön mitäkin päivittäin. Ei se ole sattumaa, eikä se ole minulle ongelma. Kaikille se ei todellakaan sovi, enkä tällaista ole monelle suosittelemassakaan. Minä kuitenkin jostain kumman syystä vain tykkään elää näin.

Haluan elää mahdollisimman terveellisesti tekemällä oikeita valintoja, niiden kaikkien väärien joukosta. Välillä teen virheitä ja hyvä niin, koska muuten saattaa olla vaikeampi oppia. Virheiden kautta lopputuloksesta saadaan aina aikaan parempi! Haluan olla terve kaikin puolin ja tämä elämäntyyli on oma valintani kohti terveyttä. 

Nautin siitä mitä teen, enhän tätä muuten tekisi. Vaikka punnitsen ruokani ja kannan eväät usein mukanani pienissä bokseissa (myös sukulaisten luokse). Usein sitä ihmetellään ja sille naureskellaan, but it is what it is. Tämä vain yksinkertaisesti on tapani pitää itsestäni huolta. 

Mikään muutos ei tapahdu sattumalta.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix