Cut 60 – Lopputulos (Mittoja / Kuvia)


 Kuudenkymmenen päivän dieetti on loppu ja on sen aika, kun kerron tuloksista numeroin ja kuvin. Tämä kyseinen dieetti oli tosiaan haaste vain itselleni: pystyisinkö noudattamaan ruokaohjelmaa, onnistuisinko välttämään houkutuksia ja kuinka saisin treenit kulkemaan?
Korostetaan vielä sitä, että kaikki treeni- / ravintoasiat suunnittelin ja toteutin itse. Ei ollu treenikaveria, eikä mitään ”suurempaa” tahoa, joka olisi puuttunut asioihin. Oman kehon kuuntelu, internet ja maalaisjärki on oikeastaan olleet ainoat välineet tässä. 

Sainko siis ominpäin mitään aikaan?

Dieetin alussa hyppäsin suoraan 3600 kcal / pvä —> 3200 kcal / pvä. Sen jälkeen tiputtelin kaloreita sellaisin väliajoin, jotka itsestäni tuntuivat hyvältä. Dieetin lopussa kalorit olivat matalimmillaan 2400 kcal / pvä. Ei noilla kaloreilla vielä tarvinnut nälkää oikeastaan nähdä, tietenkin olisi enemmänkin ruoka maistunut.
 
Tarkoitus oli dieettailla vain salin puolella, mutta viimeisillä viikoilla päätin kuitenkin ottaa hieman aerobista mukaan ja niitä tulikin tehtyä 2-3 kertaa viimeisten viikkojen aikana. Sekin osoittautui ihan mukavaksi puuhaksi. 

MITTOJA

Kohde   :   Alussa   /   Lopussa    /   Erotus

 
Paino   :   95,7 kg   /   88,1 kg   /   -7,6 kg
 
Hauis    :   42 cm   /   39 cm   /   -3 cm
 
Forkut   :   35 cm   /   32,5 cm   /   -2,5 cm
 
Hartiat   :   129 cm   /   126,5 cm   /   -2,5 cm
 
Rinta   :   103 cm   /   101 cm   /   -2 cm
 
Vyötärö   :    85 cm   /   77 cm   /   -8 cm
 
Reidet   :   64 cm   /   60 cm   /   -4 cm
 
Pohkeet   :   41 cm   /   38 cm   /   -3 cm
 
(lihaksissa vertailussa vain oikea puoli, esim. oikea hauis,
 koska koko eroja ei juurikaan ole.)
 
Siinäpä luvut. Paino pitää varmasti paikkaansa, koska samalla vaa’alla mitattu kokoajan. Mittaustulokset voivat tietysti vähän poiketa, mittaajankin ollessa molemmilla kerroilla eri. Joka tapauksessa kiloja lähti aika paljon ja senttejäkin joka puolelta. 
 
Eniten itseni yllätti kuinka paljon vatsa litistyi. Hauiksen pienentyminen vähän säikäytti, mutta kyllähän se oli odotettavissa, kreatiinihauisko. Hartiat eivät paljoa kutistuneet, eikä se yllättänyt yhtään, erottuvuus niissä on aina ollut hyvä, ei hirveästi rasva tartu. Aika tasaisesti kuitenkin kaventunut joka puolelta. Toivottavasti ei lihaksen merkeissä…

KUVIA

Kuvat dieetin ”alusta” 21. päivältä löytyvät: CUT 60 – 21. PÄIVÄ (MITTOJA / KUVIA), en viitsi kaikkia kuvia ladata tänne uudestaan, joten kuvien vertailut on tehtävä itse! Ja kuvat eivät ole samoista kuvakulmista otettu, anteeksi siitä, tässä tehtävässä täytyy vähän mielikuvitusta käyttämään:
 
Siitä sitten vertailemaan. On siinä silmin huomattavia erojakin tapahtunut. Joidenkin lihaksien ääriviivat alkavat piirtyä selvemmin. Esimerkiksi vatsalihakset, kyljet ja reiden lihakset erottuvat paremmin. Voisi siis päätellä, että dieetillä on sitä rasvaakin ilmeisesti onnistuttu karsimaan, hyvä niin. 
 
Voisin kai sanoa dieettiä kaikin puolin onnistuneeksi? Tavoite saavutettu, eli rasvoja lähti. Dieettaaminen oli itselleni helppoa, treenit kulki todella hyvin, sarjapainot tippuivat vain vähän. Energiatasot pysyivät korkeella kokoajan. Uni tuli yhtä hyvin kuin aina ennenkin. Eikä voi tosiaan sanoa, että mikään hirveä nälkä olisi missään vaiheessa ollutkaan. 
 
Muuta en oo jatkon suhteen vielä päättänyt kuin sen, että alle 90 kiloa en halua enää ikinä
painaa. 
 
Eli kaloreita koneeseen! 
 
-Aaro
 
PS. Seuraavissa päivityksissä mietteitä kuvauksista, 
mielipiteitä mun omasta kropasta ja parempia / siistimpiä kuvia!
kuvia
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix