Arkirutiinit Haltuun


Meikäläisen arki pyörii tällä hetkellä aikalailla samanlaisella kaavalla päivästä toiseen. Vuorokaudessa löytyy neljä tärkeää toimenpidettä, joita tulee toistettua pitkälti kaavamaisesti. Nämä neljä vaihetta ovat: Ruokailu, Treenaaminen, Lihashuolto ja Lepo. Olen elämäntilanteessa, jossa kaikki on vähän auki… Ei oo löytynyt töitä, eivät oo mua vielä kouluunkaa huolineet. Eli mä voin itseasiassa tehä tällä hetkellä just sitä mitä mä tahdon ja rakastan, ja se asia on treenaaminen. Mulla on paljon arkirutiineita ja ne asiat pitää mut järjissäni, tällä ”tekemättömyyden”-hetkellä.

Arkirutiinit: 4 tärkeintä

Ensimmäinen arkirutiini on ruokailu. Se on erittäin suuri osa mun vuorokausirytmistä, heti herätessä heitetään huiviin tukeva aamiainen (sanotaan tärkeimmäksi ateriaksi). Päivän mittaan syödään syödään syödään ja kymmenen minuuttia ennen nukkumaan menoa syödään vähän lisää. Syön 6-8 kertaa päivässä, 2-4 tunnin välein, riippuu vähän ruuan määrästä ja ruokahalusta. Mulla on aika huono ruokahalu, niin pakko syödä pienempiä annoksia ja useita kertoja päivässä, että saan syötyä sen verran kuin oma suunnittelemani ruokaohjelma käskee. Tällä hetkellä kalorit pyörii siellä 3000 kcal/pvä paikkeilla, arkirutiinitToisena arkirutiinina tulee treenaaminen. Treeni se päivän kohokohta!! Nykyisellä treeniohjelmalla tulee käytyä salilla viisi kertaa viikossa. Treenit pyörii ennalta suunnitellun ohjelman mukaan, pyritään siihen nousujohteisuuteen ja intensiivisyyteen. Vaihtelen saliohjelmaa noin 6-8 viikon välein, ettei lihakset liikaa ehdi kiintyä nykyiseen ohjelmaan. Vaihtelevuus tuo kehitystä. Salilla olemisesta tosiaan nautin tällä hetkellä ja paljon. Kun menen salille mulla ei kiire mihinkää, ei kukaan oo kaipaamassa salin ulkopuolella, eikä oo kiire töihin tai kouluun, ei oo kiire edes syömään. Treeni hoidetaan kunnolla ja asenteella alusta loppuun asti. Pukuhuoneessa odottaa kovasta duunista kropalle palautusjuoma ja siitä kämpille ja suihkuun. Pakkohan niitä lepopäiviäkin on viikossa pitää jossain vaiheessa. Silloin tulee tehtyä sitä mitä mieleen juolahtaa. Saatan mennä kirjastoon, lukea lehtiä, kattoo sarjoja, käydä kävelyllä ja pyöritellä peukaloita… Kolmas arkirutiini on lihashuolto. Venyttelen viikossa 3-4 kertaa yleensä iltaisin, venyttely kestää joka kerta vähintään puoli tuntia, mutta kunnolla tehtynä voi mennä tuntikin. Käyn kerralla koko kehon läpi ja jos joku lihasryhmä on esimerkiksi juuri treenattu / treenaamisesta ottanut osumaa, niin siihen sitten paneudutaan enemmän. Teen kunnon venyttelyt, jokainen venytys kestää vähintään minuutin verran, katson ihan kellosta aikaa, ettei tule itseään huijattua. Ostin myös viime viikonloppuna Foam rollerin, tarkoitus ois sitäkin käyttää vähintään 3 kertaa viikossa. Eri aikoihin kuin teen venyttelyt. Elikkä melkein viikon jokaisena päivänä tulee tehtyä lihashuoltoa, jos siihenkin yhden ”vapaapäivän” ottais nii ei ihan puulta ala maistumaan.

Kropalle on annetta aikaa

Varmasti herää jollain kysymyksiä, että miten kerkeät?! Miten jaksat venytellä?! No mulla se ei tällä hetkellä oo aika kysymys. Mä oon iha sitä mieltä, että kaikilla on aikaa sitä tehdä, se on vain omasta viitseliäisyydestään kiinni. Ite venyttelen joka kerta samaan aikaan kun katson jotain televisiosarjaa. Hyvin kerkeet venytellä koko kropan, jos jakso kestää sen 45min. Ei muuta kuin itseään niskasta kiinni, alottaminenhan se on vaikeinta. Ja onhan se venyttely aika tuskaa alussa, mutta tee sitä säännöllisesti kaksi viikkoa, niin kyllä kroppa siihen tottuu ja homma alkaa rullata omalla painollaan. Vähän vaivaa ja viitseliäisyyttä… Viimeisin arkirutiini, mutta ei todellakaan vähäisin! Eli lepo. Nukun joka yö vähintään kahdeksan tuntia. Lihakset kasvaa levossa, niin se vaan on. Mulla on siitä hyvä tilanne tällä hetkellä, että voin aamulla nukkua niin pitkään kuin tahdon. Mutta mun oma sisäinen aamuvirkeä kelloni herättää mut aivan joka aamu noin kahdeksan maissa. Ehkä ihan hyvä niin, ei mene päivä ainakaan ohi. Nukkumaan meen 23.00-24.00, aikasemmin on aika mahdottomuus. Yöt on tehty nukkumista varten, päivällä en nuku koskaan. Siinäpä se mun päivä sitten olikin pähkinänkuoressa. Hyvät ihmiset alkakaa huoltamaan kroppaanne, venytelkää, ei oo paljon pyydetty, sitä ei koskaan voi tehdä liikaa! Se kyllä palkitsee. -Aaro
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix