Miksi aika on tärkeää?


Ostin ensimmäistä kertaa kalenterin. Sellaisen mukana kulkevan. Nahkakantisen. Väriltään mustan. Paljon tilaa tehdä muistiinpanoja. Aikuisin ostokseni jonka olen ikinä todennäköisesti tehnyt! 
 
Vaikken ole koskaan ollut kovinkaan suunnitelmallista tyyppiä. Elän päivä kerrallaan. 
 
Koin kuitenkin tarvitsevani kalenteria tulevaisuutta varten. Olen tarkka ja haluan tietää missä mennään. Viimeisten vuosien aikana olen saanut itsestäni enemmän irti kuin koskaan… Harrastukset joiden tarkoitus oli ainoastaan viihdyttää minua ovat vaihtuneet harrastuksiin jotka kehittävät minua. Eikä se tarkoita sitä ettenkö viihtyisi niiden parissa. Todellakin viihdyn! Ja äärimmäisen hyvin viihdynkin.

Haluan kehittyä

Haluan kehittää itseäni koko ajan paremmaksi versioksi itsestäni. Se ei onnistu ilman unelmia ja suunnitelmia. Olen huomannut, että unelmat pysyvät unelmina usein niin kauan, kunnes niille antaa konkreettisen päivämäärän. Nyt tullaan siihen minkä takia hankin kalenterin… Kalenterista on siinä suhteessa paljon apua.
 
Antaessasi unelmalle päivämäärän siitä tulee tavoite. Oli se sitten iso tai pieni, sillä ei ole mitään merkitystä. Tavoite on saavutettava. Sitä varten tarvitaan suunnitelma ja päättäväisyyttä. Suunnitelma saattaa muuttua matkalla monta kertaa, on sovellettava. Tiedät kuitenkin päämäärän ja sitä varten on tehtävä töitä. 
 
Suunnitelmassa on pysyttävä ja suunnitelmaa on vietävä päivä päivältä eteenpäin tavoitteen saavuttamiseksi. Ehkä pienin askelin, mutta etenet joka tapauksessa. Se on tärkeintä. Tämä konkreettinen päivämäärä kuvainnollisesti pakottaa sinua edistymään. Ethän halua pettää itseäsi, ethän?
 
aika

Aika kannattaa käyttää harkitusti

Itselläni on kalenterissa ylhäällä useita pieniä ja isoja tavoitteita, unelmia, miksi ikinä haluaakaan niitä kutsua. Toiset ovat suuria ja niiden takia on uhrattava aikaa jostain muusta aktiviteetista. Vapaa-ajasta tai unesta, ei se mitään. Ei ole parempaa tunnetta kuin saavuttaa jotain minkä eteen on tehnyt töitä kauan.
 
Mikä olisi parempi tapa saada asiat järjestykseen, kuin tehdä lista tehtävistä asioista? Ei sellaista ole.
 
Aikaa ei saa mistään lisää, sitä on löydettävä. Jostain se on otettava. Tälläinen asioiden hoitamis tapa velvoittaa sinua näyttämään itsellesi. Se voi aiheuttaa paineita ja olla rasite. Jostain on aina luovuttava löytääkseen jotain uutta.
 
Aika on kallista, käytä se harkitusti.
 
— Aaro
 
5 1 vote
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Kiva, jos uppos! Katotaan sitä lepäämistä sitten myöhemmi. 🙂

päivi möller
7 vuotta sitten

Jälleen humoristisesti kirjoitettu juttu mutta myös täyttä asiaa,,,muistahan levätä KUNNOLLA..

0
Kommentoix