6 Viikon Kiristelyjakso Oli Menestystarina

0
Hyvinvointi

Joulukuu meni enemmän ja vähemmän reissun päällä sekä treenaaminen oli säännöllisen epäsäännöllistä. Taisin käydä noin 10-15 kertaa koko kuukauden aikana kuntosalin puolella. Ja tottakai kuukauteen sisältyi jouluaatto sekä muita mukavia juhlapyhiä, joten ruokavalion ohi tuli syötyä aika paljonkin. Toisaalta ruokailut olivat myös milloin sattuivat, koska odottelin kiltisti ruoan valmistumista ja söin silloin kuin kaikki muutkin. Paino ei noussut tämän säännöttömyyden myötä, mutta henkisesti olisin kaivannut enemmän rautojen kolistelua — pelkkä lenkillä käyminen ei tätä himoa hillitse. 

Päätin, että tammikuussa alkaa 6 viikon dieetti. Lukujärjestys näytti koulun puolesta suhteellisen löysältä, joten tein sotasuunnitelman sen perusteella. Tarkoituksena oli kokeilla jotain mitä en koskaan ollut kokeillut ja halusin haastaa itseni todella. 6 viikkoa on kuitenkin lyhyt aika ja se menee hyvin nopeasti. Aika todellakin meni nopeasti.

Suunnittelin tarkan treeniohjelma- ja ravinto-ohjelmarungon koko kuuden viikon ajanjaksolle. Noudatin 5-jakoista treeniohjelmaa, johon sisältyi myös muutamia aamuaerobisia sekä HIIT-treenejä. Jokaisella viikolla treenit asteittain kovenivat tai lisääntyivät sen mukaan, miltä kroppa tuntui. Ensimmäisellä viikolla ei esimerkiksi ollut ohjelmassa kuin yksi aamuaerobinen. Viikonloput pysyttiin salilta poissa. Ohjelmaan sisältyi myös säännöllistä lihashuoltoa, venyttelyn sekä hieronnan merkeissä.

Sen virheen tein, etten ottanut kunnollisia alku- ja loppukuvia. Huomattava muutos oli kuvista huolimatta havaittavissa!

Käytin paljon aikaa yksityiskohtien suunnitteluun ja ohjelman viimeistelyyn. Kaiken tietotaitoni harjoittelusta ja ravinnosta siirsin kirjoitettuun muotoon. Liikkeet sekä ruoka-aineet valitsin sen mukaan, jotka toimivat itselläni. Kolmannen viikon jälkeen sallin itselleni yhden ”cheat mealin”, jonka ajoitin treenien oheen sekä sellaiseen tilanteeseen, jossa kroppa tuntui sitä tarvitsevan. Ohjelma siis eli sen mukaan miltä se tuntui.

Viikkojen edetessä otin mukaan tuplatreenejä valmista ohjelmaa noudattaen. Energiaa riitti hyvin. Parhaimpina viikkoina tein yli 10 treeniä viikossa ja kävin samalla koulussa joka päivä. Aamulla saatoin olla kello 6:00 kuntosalilla ja kello 8:00 koulutunnilla. Aikataulu oli tunnilleen ajoitettu treenien, ruokailujen, koulun sekä töiden ympärille. Välillä kävi mielessä, että mahtaako tästä palautua? Ainoastaan mietin sitä ajatustasolla — missään vaiheessa ei tuntunut siltä, ettenkö palautuisi. Otin koululta kuitenkin lainaan FirstBeat-mittarin ja mittasin palautumistani 5 päivän ajan. Palautuminen oli mittauksen mukaan täydellistä. Nukuin hyvin, stressitasot pysyivät yleisesti matalalla ja syke käyttäytyi normaalisti.

Menestystarina

6 viikkoa on lyhyt aika ja aikataulun sekä suunnitelman on pakko olla tarkka sitä varten. Kaikki onnistui lopulta paremmin kuin hyvin! Kuudessa viikossa voi saada ihmeitä aikaan, kunhan on täysillä mukana. Päätin onnistua. En lipsunut mistään mitä olin kirjoittanut ylös. En treeneistä, en ruokailuista, en kehonhuollosta. 6 viikkoa meni silmänräpäyksessä ja voin fyysisesti sekä psyykkisesti hyvin. Peilikuva näytti muuttuvan viikko viikolta, mikä entisestään vakuutti minut siitä, että olin tehnyt oikeita valintoja. 

Painoa putosi yhteensä noin 4 kiloa, mikä ei ole paljoa, eikä painon pudottaminen todellakaan ollut alun perin tarkoituksenakaan. Tarkoituksena oli kiristää kuntoa, menettämättä lihasmassa. Tällä pituudella ja aineenvaihdunnalla rasvamassaa ei onneksi ole koskaan kovin herkästi kertynyt. Lopputulokseen näin lyhyessä ajassa olen hyvin tyytyväinen. 

Opin tämän kuuden viikon aikana myös paljon uutta omasta kehostani sekä ohjelmien mahdollisista puutteista ja siitä kuinka niitä pystyisi kehittämään. Pienillä asioilla voidaan saada aikaan suuria muutoksia ja uudet opit lähtevät jalostukseen hyvinkin pian!

Tähän menestystarinaan tulee nimittäin 8 viikon rauhallisempi jatko-osa. Projekti ”8 Viikkoa Kohti Kesäkuntoa 2017” alkaa toukokuun 8. päivä! Heinäkuussa on tarkoitus olla kunnossa, kun lento kohti Espanjaa lähtee.

Sotasuunnitelma on viimeistä silausta vaille valmiina.

Päämääräni on tarjota konkreettisia keinoja sekä ajatuksia tavoitteiden ja unelmien saavuttamiseen! Sivustolla etsin jatkuvasti merkittäviä, unohtumattomia ja perspektiiviä tuovia tarinoita elämän erilaisista lähtökohdista. Haluan jakaa sisällön kautta työkaluja sekä ideoita, joita hyödyntämällä jokainen pystyy ottamaan seuraavan askeleen kohti tavoitteitaan. Tarinan suunta on valittava itse, mutta sitä kohti ei tarvitse kulkea yksin.

JÄTÄ VASTAUS

Pyydän, jätä kommenttisi!
Pyydän, anna nimesi tähän