4 Tunnin Työviikko (3. osa) | Tim Ferriss


”It is far better for a man to go wrong in freedom than to go right in chains.”
– Thomas H. Huxley

*Sisältää mainoslinkkejä.

Poiminnat kirjasta:
*The 4-Hour Workweek – Tim Ferriss (Amazon)
*4 Tunnin Työviikko – Timothy Ferriss (Kirja | Adlibris)
*4 Tunnin Työviikko – Timothy Ferriss (Pokkari | Adlibris)

Automaatio (A = Automation)

Uusien rikkaiden tärkeimmät taidot ovat asioiden ulkoistaminen ja kommunikointi. Uudeksi Rikkaaksi tuleminen ei tarkoita ainoastaan järkevämmin työskentelyä – vaan järjestelmien luontia, joiden avulla onnistut tekemään itsestäsi tarpeettoman. Muista kuitenkin eliminoida tarpeettomat asiat ennen kuin lähdet delegoimaan niitä muualle. Älä koskaan automatisoi mitään minkä voi eliminoida kokonaan pois kuvioista. Äläkä koskaan delegoi mitään minkä voi automatisoida.

Kultainen sääntö #1: Jokaisen delegoitavan tehtävän täytyy olla aikaa vievää ja selvästi määriteltyä. Jos delegoit asioita eteenpäin ilman selviä sääntöjä, se ei vaikuta lopputulokseen myönteisesti.

Kultainen sääntö #2: Kevyempänä huomauksena – pidä hauskaa automatisoinnin kanssa. Tehokkuus ei tarkoita vakavuutta jatkuvasti. Lähetä muutama turha sähköposti ja häiriköi ystäviä.

Ulkoistettavia asioita

Lista on loputon, esimerkkejä:

 • Tapaamisten ja haastattelujen järjestäminen.
 • Tapaamisten jatkon sopiminen.
 • Tietojen etsintä internetistä.
 • Internet ostokset.
 • Dokumenttien luonti ja tekstinkäsittely.
 • Internet sivuston ylläpito (julkaisut, design, tiedostojen lataaminen).
 • Kommenttien ja viestien kirjoittaminen.
 • Tekstien oikoluku.
 • Työnhaku ja työntekijöiden haastattelu.
 • Ääniviestien tekeminen.
Tim Ferriss

Markkinapaikan valitseminen

Kysynnän luominen on haastavaa. Kysynnän täyttäminen on puolestaan helpompaa. Älä tee ensin tuotetta ja sen jälkeen yritä myydä sitä. Etsi ensin markkina ja asiakkaat – sen jälkeen kehitä tuote myytäväksi.

Mieti esimerkiksi minkälaisiin sosiaalisiin- tai ala-ryhmiin kuulut, tai olet kuulunut, tai joita ymmärrät. Oli se mitä tahansa. Mieti mitä tarjottavaa sinulla olisi näille ryhmille? Mieti tarkasta millaista tuotetta voisit lähteä tarjoamaan – älä vielä tässä vaiheessa käytä pääomaa tuotteen luomiseen tai rahoittamiseen. Sinun pitäisi pystyä kuvaamaan tulevaa tuotetta yhdellä lauseella, mikä se olisi? Millainen hintahaarukka voisi olla (todennäköisesti myyntiä tulee enemmän tuotteilla hintahaarukassa 50-200€, päälle 500€ tuotteilla). Pystytäänkö tuotetta valmistamaan alle 3-4 viikossa? Onko tuote yksinkertaisesti selitettävissä ostajalle?

Keksi oma tuote tai tee jostain valmiista tuotteesta entistä parempi. Testaa ensin ideaasi ennen kuin lähdet sijoittamaan siihen kaikkea aikaasi sekä rahojasi.

Tulojen automatisointi

Jos ja kun onnistut poistamaan rahavirran liikkeistä inhimillisen elementin kokonaan (ihmiset), olet onnistunut luomaan tuotteen joka pärjää yksin markkinalla – mahtava asia. Ongelmaksi usein tulee se, että yrittäjät eivät tiedä kuinka itsensä voi korvata ja kuinka kotitekoisesta infrastruktuurista tehdään skaalautuva. Laske kaikki kulut tarkasti joita tuotteen markkinoille tuominen tuo mukanaan:

 • Tuotteen valmistus.
 • Postikulut ja käsittely.
 • Rahaliikenteen käytännöt, esimerkiksi luottokortti maksut.
 • Mahdolliset rojaltit välikäsille.
 • Palkat.

Usein, mitä vähemmän tuotteita tarjoat kuluttajalle, sitä helpompi kuluttajien on tehdä ostopäätös kyseisestä / kyseisistä tuotteista. Päättämättömyys on taiteenlaji ja sitä pystytään minimoidaan vähäisemmällä määrällä mahdollisuuksia. Tällaisia keinoja Tim Ferriss itse ja muut Uudet Rikkaat käyttävät:

 1. Tarjoa yksi tai kaksi vaihtoehtoa joista valita (”tavallinen”- ja ”premium” -paketti), ei enempää.
 2. Älä tarjoa useampaan kuljetusmahdollisuutta. Tarjoa yksi nopea vaihtoehto ja sen lisäksi maksuta kuluttajaa enemmän, jos hän valitsee premium -vaihtoehdon.
 3. Älä tarjoa esimerkiksi toimittamista seuraavaksi päiväksi, koska se ei välttämättä tavarantoimittajan takia onnistu ja saat sen takia ahdistavia puheluita asiakkailta.
 4. Siirrä kaikki osto- ja maksutapahtumat verkkoon, älä ota vastaan ostoja esimerkiksi puhelimitse.
 5. Vältä tarjoamasta maailmanlaajuista toimitusta, se johtaa helposti valituksiin, kun toimitusta ei kuulu sovitussa ajassa. Se myös maksaa enemmän.
Tim Ferriss

Vapaus (L = Liberation)

”It wasn’t half as hard as I thought it would be.”

Vaihda pomosi olueen tai mihin ikinä haluat!

 1. Lisää arvoa
  Kouluttaudu mahdollisimman paljon. Tee työnantajalle selväksi, että haluat kouluttautua ja ilmoittaudu kaikkiin mahdollisiin koulutuksiin. Lisää omaa arvoasi työpaikalla niin, että jos sinut jouduttaisiin erottamaan olisi se työnantajalle suurempi menetys.
 2. Todista, että pystyt tekemään enemmän omillasi.
  Tee töitä enemmän ja paremmin työpaikan ulkopuolella – todista se työnantajalle. Tämän voi toteuttaa esimerkiksi vapaa-ajalla tai sairauspäivien aikana. Näytä työnantajalle todisteet siitä, että sait enemmän aikaan ja olit tehokkaampi, kun sinun ei tarvinnut tulla työpaikalle ollenkaan näinä päivinä. Työpanoksen pitää olla tässä tapauksessa merkittävästi parempi, jos pystyt esimerkiksi kaksinkertaistamaan tulokset omalla ajalla, työnantaja todennäköisesti ymmärtää pointin täysin.
 3. Määrittele tarkasti mitkä etätyön edut ovat.
  Esitä työnantajallesi luettelo millaisten asioiden takia sait etänä tehtyä töitä tehokkaammin. Luettelosta pitää löytyä jotain konkreettista. Esimerkiksi sait soitettua tunnin aikana 6:lle asiakkaalle normaalin 3 sijaan, koska ympärillä ei ollut työpaikan häiriötekijöitä.
 4. Ehdota peruutettavissa olevaa kokeilujaksoa.
  Ehdota työnantajalle, että voisit työskennellä kotoa käsin etänä yhtenä päivänä viikossa – kokeiluluontoisesti, kahden viikon ajan. Valmistele etukäteen perustelut tällaista ehdotusta varten ja valmistaudu esittämään se hyvin.

Työnantajat pelkäävät eniten hallinnan luopumisesta ja työntekijät pelkäävät eniten vastuun ottamista.

Tavalliset fobiat

Suurin osa tilanteista on yksinkertaisia – moni niistä on vain emotionaalisesti vaikeita toteuttaa. Loppujen lopuksi se on helpompaa ja vähemmän kivuliasta kuin kuvittelisi.

 1. Töiden lopettaminen on lopullista.
  Se on kaukana siitä. Mieti kuinka voisit aloittaa uuden uran myöhemmin eri työnantajalla tai kouluttautua täysin uudelle alalle. On vaikea kuvitella esimerkkiä, jossa näistä kumpikaan ei olisi toteutettavissa.
 2. ”En pysty maksamaan laskujani.”
  Varmasti pystyt. Aina voit ottaa vastaan uuden työn ja maksaa laskusi sitä kautta. Ongelma ratkaistu. Jos irtisanoudut tai sinut irtisanotaan, ei ole mahdotonta vähentää kuluja hetkellisesti ja elää säästöillä jonkin aikaa. Myy tavaroitasi tai vuokraa asuntoasi, vaihtoehtoja varmasti löytyy. Todennäköisesti se tulee olemaan emotionaalisesti hankalaa, mutta selviydyt. Kun huomioit kaikki kulut ja omaisuutesi, kauanko pystyt selviytymään niillä tekemättä töitä? Käy läpi kaikki tulot ja menot.
 3. Se tulee pilaamaan CVn.”
  Ole luova. Jos irtisanoudut ja jäät vain paikoillesi istumaan – ei kukaan halua sinua palkata, voit olla siitä varma. Hyödynnä kaikkia kokemuksiasi ja oppeja töitä hakiessa. Tee haastattelussa jotain ikimuistoista ja työnantaja muistaa sinut varmasti. Jos joku tulee kysymään sinulta miksi pidit töistä taukoa tai irtisanouduit, vastaa näin: ”Minulla oli mahdollisuus tarttua tilaisuuteen joita ei tule vastaan kuin kerran elämässä, enkä voinut jättää hyödyntämättä sitä. Jos edessäni odottaa vielä vuosia (esimerkiksi 20-40 vuotta) työelämää, mikä kiire tässä on?

Lyhyet eläkejaksot

Miksi odottaa eläkeikää, jos voit toteuttaa unelmiasi jo kauan ennen sitä? Lyhyitä ”eläkejaksoja” voi pitää jo kauan ennen varsinaista eläkeikää. Todennäköisesti se tulee vaatimaan erilaisia järjestelyä, mutta se on mahdollista. Jos sinulla on esimerkiksi halu matkustaa paljon – lyhyet eläkejaksot ovat vastaus. Se edellyttää sinulta siirtymistä toiseen paikkaan 1-6 kuukaudeksi ennen kuin menet takaisin kotiin tai siirryt seuraavaan paikkaan. Tämä on lomien vastaista toimintaa sen kaikkein positiivisimmassa mielessä. Et pakene omaa elämääsi vaan uudelleen tarkastelet sitä. Järjestä itsellesi aikaa ja ota aikalisä, lähde lyhyelle eläkkeelle ennen aikojasi.

Stressivapaa on vaikea olla, kunnes materialismi ja kiire eivät enää pidä otteessaan. Menee noin 2-3 kuukautta ennen kuin ihminen kykenee täysin irtaantumaan omista rutiineistaan ja tulemaan täysin tietoisesti siitä kuinka paljon häiriötekijöitä ympärillä olikaan. Opettele hidastamaan. Hankkiudu eksyksiin tarkoituksella. Tarkkaile kuinka tuomitset itseäsi ja kaikkia ympärillä olevia. Päästä irti tutuista rutiineista ja etsi itsesi uudelleen. (Löydät kirjasta tarkat vaiheet, kuinka lyhyttä eläkejaksoa kannattaa lähteä toteuttamaan: *4 Tunnin Työviikko – Tim Ferriss (Kirja | Adlibris))

Tyhjiön täyttäminen

Eläkkeelle jäävät usein masentuvat tylsyyden sekä sosiaalisen eristäytymisen takia. ”Mikä on elämän tarkoitus?” – kysymykseen saattaa olla mahdoton vastata. Ennen kuin on syytä alkaa stressaamaan asian suhteen, varmasti että pystyt vastaamaan ”Kyllä.” seuraaviin kysymyksiin:

 1. Olenko määritellyt kysymyksen molempiin termeihin yhden merkityksen (elämä ja tarkoitus)?
 2. Voidaanko kysymykseen vastata niin että asiat parantuisivat?

”Mikä on elämän tarkoitus?” – kysymyksen asettelu epäonnistuu molemmissa edellä mainituissa kysymyksissä. Jos et pysty määrittelemään tai toimimaan kysymyksen mukaisesti, unohda se. Tätä kautta pystyt välttämään elämän aikana valtasti distressiä.

”What can I do with my time to enjoy life and feel good about myself?”

Vastaus kaikkiin kysymyksiin on jatkuva uuden oppiminen ja muiden palveleminen. Uudet Rikkaat tiedostavat nämä asiat ja pystyvät täyttämään elämänsä hyvin. Eläminen on oppimista – ei ole muuta vaihtoehtoa. Opiskele jatkuvasti uusia asioita. Lajeja. Kieliä. Käyttäytymistä. Historiaa. Kulttuuria… Muiden palveleminen on myös lopulta yksinkertainen käsite: tee jotain mikä kohentaa muiden ihmisten elämänlaatua.

Uusien Rikkaiden 13 suurinta virhettä

 1. Omien unelmien menettäminen ja työskentely vain työn vuoksi.
 2. Mikromanagerointi ja ajan täyttäminen sähköposteihin vastaamalla.
 3. Ongelmien käsittely, jotka joku toinen voi hoitaa.
 4. Jatkuvasti samojen asioiden läpikäynti, mitkä on jo kerran ulkoistettu.
 5. Asiakkaiden perässä juokseminen, kun sinulla on jo tarpeeksi rahavirtaa omien unelmien täyttämistä ajatellen.
 6. Sähköposteihin vastaaminen, jotka eivät johda myyntiin tai jotka olisi pystynyt hoitamaan automaattisen vastauksen kautta.
 7. Työskenteleminen siellä missä nukut ja rentoudut.
 8. Työnkuvan riittävän analysoinnin jättäminen väliin, joka 2-4 viikkoa 80/20 -säännön hyödyntäminen.
 9. Jatkuvan täydellisyyden tavoittelu, kun vähempi riittää.
 10. Pienten ongelmien ratkaiseminen työn kustannuksella.
 11. Kiireettömien asioiden tekeminen kiireelliseksi työn perustelemiseksi.
 12. Yhden tuotteen, työn tai projektin tarkasteleminen kaikista tärkeimpänä kokonaisuutena.
 13. Elämän sosiaalisten hyötyjen jättäminen huomiotta.

”There is nothing the busy man is less busied with than living;
there is nothing harder to learn.”

– Seneca

Lue myös:
4 Tunnin Työviikko (1. osa) | Tim Ferriss
4 Tunnin Työviikko (2. osa) | Tim Ferriss

Poiminnat kirjasta:
*The 4-Hour Workweek – Tim Ferriss (Amazon)
*4 Tunnin Työviikko – Timothy Ferriss (Kirja | Adlibris)
*4 Tunnin Työviikko – Timothy Ferriss (Pokkari | Adlibris)

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix