10 Päivää Ilman Kuntosaliharjoittelua


En edes muista aikaa milloin olisin ollut kymmenen päivää ilman voimaharjoittelua. Siitä on todennäköisesti useita vuosia, ehkä kolme tai neljä. Tämä tauko johtui oikeastaan vain päätöksestä etten aio käydä kuntosalilla matkustamassa ollessani. Kerrankin aion keskittyä johonkin aivan muuhun. Lepotauko ei johtunut siitä, että olisin jotenkin kaivannut taukoa tai siitä, että olisin kipeä. Ei, en ole ollut kipeä kahteen vuoteen. Päätin vain hetken ajatella jotain muuta.

Ensimmäiset päivät olivat itseasiassa aika haastavia, veri veti rautojen luo ja jalat halusivat mennä perässä, mutta vahvempi ääni pään sisällä piti kuitenkin kehon pois salilta. Monesti myöhemminkin kävellessäni katuja pitkin katselin hieman kaihoavasti ihmisiä kuntosalien sisäpuolella. Olin ikkunoiden väärällä puolella, mutta tavallaan se tuntui siltä siinä hetkessä hyvältä.

Bars

DumbbellsJokainen tarvitsee välillä lepoa

Tiedostin antaneeni lihaksilleni runtua viimeiset kuukaudet, kuusi päivää viikossa ja ajan salliessa kaksi kertaa päivässä. Tuntui hyvältä pysyä pois salilta, ihan vain lihaksien takia. Mieli saa sanoa mitä sanoo, mutta välillä jokainen meistä tarvitsee lepoa, myös hauikset a.k.a tykit (Hauislihas). 

Kymmenessä päivässä lihasmassa ei kuitenkaan kerkeä häviämään yhtään mihinkää, joten mitään hätää ei ole. Siinä ajassa lihas kuin lihas kerkeää todennäköisesti palautumaan viimeisimmästä harjoitteesta. Ja vaikka mieli kovasti kertoo haluavansa salille niin tauko tekee myös sille todella hyvää. Nälkä kasvaa syödessä, mutta niin myös levätessä!

Big PizzaTauolta takaisin kuntosalille paluuta on odotettu kauan: Päivittäin pihviä syödessä mietitään kuinka lihassolut saavat rakennusainetta, eivätkä sen takia toivottavasti hylkää haltijaansa. Yöllä kahdenkymmenen kilogramman levypainot lentävät unissa ja aamulla herätessä mielessä kummittelee katabolia. Kun kyseisiä asioita pyörittelee mielessään joka päivä, mieli asennoituun sellaiseen tilaan, että salille palaamista odottaa kuin kuuta nousevaa ja ensimmäisiin toistoihin ollaan valmiimpia kuin koskaan. 

Pidemmän lepotauon lopputuloksena on latautunut henkinen sekä fyysinen valmius viedä itseään harjoittelun merkeissä entistäkin kauemmas alkutilanteesta. Vaikkei tauko välttämättä tunnu hyvältä idealta niin loppujen lopuksi siitä voi olla hyvin paljon hyötyä.

Välillä rutiineitaan kannattaa rikkoa, sen jälkeen on todella mukava taas palata niiden pariin.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix